w123 240D USA
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: w123 240D USA
Czapki z głów, nie chciałbyś tak może mi jakiejś komory zrobić ?
Jeszcze lakier tylko. Jakbyś się spiął to byś na zlot przyjechał
Jeszcze lakier tylko. Jakbyś się spiął to byś na zlot przyjechał
No ja teżbym chętnie odswiezyl komore przed wyjazdem, bo pewnie bedziecie tam grzebac :D:D
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
żeby nie było,że remont utknął. fakt,że było 3 miechy przerwy ale wkońcu skonczliśmy auta klientów,zamknęliśmy brame i wzięliśmy się za beczke. została "tylko" komora bagażnika i potem matowanie i niewielkie szpachlowanie pod lakier. myślałem,że komora będzie tylko kosmetyką,niestety okazało się inaczej. wewnętrzne wzmocnienie/poszycie tylnego pasa było "nieco" podrdzewiałe. po oczyszczeniu go okazało się,że troche go brakuje. a po wycięciu połowy zainfekowanego poszycia okazało się,że i dolny rant tylnego pasa ma dla nas kilka niespodzianek.
ale już zostało to wyspawane i zabezpieczone,a z dawcy wpadł kawałek wzmocnienia,który akurat tam był w idealnym stanie.tylny pas też już pomału nabiera kształtów.w komorze już mam praktycznie porządek,dosłownie zostało wysprzątać do malowania. w przyszłym tyg będzie gotowa.
w międzyczasie pomalowaliśmy od spodu maske i klape. od zewnątrz malowanie przekaże lakiernikowi. my tylko przygotujemy bude i elementy karoserii. narazie lakiernik troche miauczy ale mam nadzieje,że go urobie. już bliżej niż dalej ...
ale już zostało to wyspawane i zabezpieczone,a z dawcy wpadł kawałek wzmocnienia,który akurat tam był w idealnym stanie.tylny pas też już pomału nabiera kształtów.w komorze już mam praktycznie porządek,dosłownie zostało wysprzątać do malowania. w przyszłym tyg będzie gotowa.
w międzyczasie pomalowaliśmy od spodu maske i klape. od zewnątrz malowanie przekaże lakiernikowi. my tylko przygotujemy bude i elementy karoserii. narazie lakiernik troche miauczy ale mam nadzieje,że go urobie. już bliżej niż dalej ...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Podziwiam cie chlopie, roboty od chu... i ciut ciut, aha a klapa tylna nie powinna byc w kolorze tym takim szarym (chyba Grau 7177???)
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkomistrz
dzięki Oskar za dobre słowo.
co do klapy jak i samej wnęki bagażnika to u mnie było czarene jak noc w piwnicy. w dawcy też. opinii zasięgałem też u naszych forumowych ekspertów (Pozdrawiam) to niby były i takie i takie. więc zrobiłem tak jak było u mnie pierwotnie. i w sumie tak mi się to bardziej podoba.
co do klapy jak i samej wnęki bagażnika to u mnie było czarene jak noc w piwnicy. w dawcy też. opinii zasięgałem też u naszych forumowych ekspertów (Pozdrawiam) to niby były i takie i takie. więc zrobiłem tak jak było u mnie pierwotnie. i w sumie tak mi się to bardziej podoba.
- Cyryl
- Beczkofan
- Posiadany model W123: S123,S124,ar916
Cześć, zarówno odbudowa jak i sam pacjent niszczą system. O ile sedan nie robi, to sedan US już zdecydowanie tak. Targaj z robotą, już widać światełko w tunelu..Jak się tak naoglądam tych zdjęć i opisów to boję się wziąć za swoją... PS.. Jeśli na przyszły sezon Twoja nie będzie jezdna, to zlot robimy we Fromborku Motywujące? Bardzo ! Pozdrawiam serdecznie, Cyryl
Będzie wspaniała Beczka.
-
- Beczkomistrz
Dzięki Koledzy za dobre słowa.
na przyszły sezon będzie gotowa,choćby skały srały. a zloty we Fromborku to możemy i co tydzień robić
na przyszły sezon będzie gotowa,choćby skały srały. a zloty we Fromborku to możemy i co tydzień robić
- Cyryl
- Beczkofan
- Posiadany model W123: S123,S124,ar916
Trzydniowe ? Tylko kto to wytrzyma...