Instalacja podciśnieniowa
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Instalacja podciśnieniowa
Gaszak Ci dziala na pompie tak jak pisalem? Instalacja podcisnieniowa jest bardzo prosta ale mocnp wadliwa. Mala nieszczelnosc i bida. Marek ma automat wiec zabawa wieksza Ty masz tylko gaszenie i centralny. lecisz po kablach i patrzysz
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D
Działa i własnie naszła mnie konsternacja, o jakim centralnym Ty mówisz jak robiłem zamki i wkładki to nie widziałem żadnego kabla. Chyba mam bidną wersje. a co z regulacją świateł?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Moze i to byc przyczyna. Sprawdzaj po kolei nikt Ci na odleglosc nie pomoze:)
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Sprawdź czy wężyk podciśnienia nie zsunął się ze stcyjki z tyłu
- Krystian
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D 1981
Wracam ponownie do tematu przerobienia instalacji centralnego zamka z w124 na ciśninie zamiast podciśnienia. Sprawdzałem kompresorem (obniżyłem wydmuchiwane ciśnienie) otwiera i zamyka drzywi bardzo ładnie i szybko. Więc poza elektrykiem który to podłączy potrzebuje pompkę (kompresor z w124). Moje pytanie gdzie ją zamontować? W w124 znajduje sie za pasażerem pod tylną kanapą, a w 123 zamontować w drzwiach/ bagażniku?
Sterownik zamka centralnego równierz powinien się znajdować w pobliżu pompki, na niego też trzeba troszkę miejsca...
Dodam ze nie planuje montować siłownika sterującego do drzwi kierowcy, zależy mi głównie na zamykaniu i otwieraniu całego pojazdu pilotem.
Sterownik zamka centralnego równierz powinien się znajdować w pobliżu pompki, na niego też trzeba troszkę miejsca...
Dodam ze nie planuje montować siłownika sterującego do drzwi kierowcy, zależy mi głównie na zamykaniu i otwieraniu całego pojazdu pilotem.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Pompkę zamontuj też pod kanapą, tam gdzie w w124 bo w tym samym miejscu znajdują się węże ciśnieniowe zamka. Rozetnij jeden wężyk od siłowników, wstaw trójnik i wepnij w układ pompkę. Jeżeli niechcesz otwierania z kluczyka to wystarczy sama pompka bez siłownika drzwi z w124. Centralę z pilota musisz kupić ze sterowaniem zamka z plusa a nie masą jak w większości samochodów. Pompka nie musi być mercedesowska, identyczna zasada działania jest w pompkach z jednym krućcem np w audi 80/100, starszych vw. Bardziej dostępne.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
W starszych 124 i 190-kach tez byly pompki z jednym kruccem, i racja w jakis audi, vw, seatach tez byly takie pompki, sterowanie zamka masa tez ta sie ogarnac ale wiecej roboty bo trzeba przekazniki montowac no i gdzies to upchnac, dobrze jest odpiac dodatkowo akumulator podcisnienia bo pompka wylaczy sie dopiero przy pewnym cisnieniu w ukladzie, a przez akumulator vacu bedzie niepotrzebnie pedalowac na darmo
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Panowie a może być pompka z w124 ale taka chyba to polifotwa z żółtymi przewodami i to kilka tam jest. Takie na wcisk? I czy może być też poliftowy siłownik sterujący od kierowcy od w124?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Moze byc w sumie i jedna i druga, zasada dzialania jest taka sama, sygnal s zamka włącza pompke a wylacza sie dopiero po wytworzeniu odpowiedniego cisnienia badz w razie nieszczelnosci po pewnym czasie (nie pamietam po ilu 15sek?? cos takiego)
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: W116 300SD
Rozbierał może ktoś z was siłowniki od w123 te pierwszej generacji z 4 mieszkami?
Możliwe, że jeśli mieszki będą całe to podciśnienie będzie i tak wolno bo wolno ale uciekać?
Możliwe, że jeśli mieszki będą całe to podciśnienie będzie i tak wolno bo wolno ale uciekać?