Dziadzia Hilek
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: Dziadzia Hilek
nie no Kolego,elegancja!!!
na tylną półkę też kładłeś mate? czy tylko tak widze?
Kolega faktycznie jest ze Starogardu Gd?
na tylną półkę też kładłeś mate? czy tylko tak widze?
Kolega faktycznie jest ze Starogardu Gd?
Na tylnej półce też położyłem piankę 10 mm i jestem ze Starogardu Gdańskiego:)
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
WSZYSCY MAJĄ AUDIO, MAM I JA!
Przyznam się, że długo szukałem odpowiedniego sprzętu do tego projektu, bo wszystkie elementy miały ładnie się wpasować we wnętrze bez ingerencji w oryginalne otwory montażowe. Dodatkowo zależało mi aby wprowadzić na pokład współczesną technologię w możliwie ascetycznym wydaniu. Najłatwiejszy wybór to antena Hirschmann`a bo wszyscy ją maja:) Kolejne były głośniki, poprawcie mnie ale nie znam lepszego rozwiązania na deskę rozdzielczą od tych małych trójdrożnych potworków Ground Zero GZIF 4003X. Na koniec zostawiłem sobie wybór właściwego radia, którego szukałem kilka miesięcy, bo musiało spełnić kila założeń. Współczesna technologia (zał. główne: czytać FLAC, USB, CD, mile widziany BLUETOOTH), radio z logo mercedesa lub stosowane w mercedesie i oczywiście estetyka lat 80, a to już jest problem. Z góry skreśliłem wszystkie chińskie produkcję na styl retro (tragedia estetyczna) Za wzór postawiłem sobie stylistykę BECKERa i radia z zestawem głośnomówiącym stosowane w samochodach ciężarowych. Beckery odpadły ze uwagi na przestarzałą nawigację, natomiast pozostałe radyjka z logo MB były drogie i dość dobite. W końcu znalazłem coś takiego co pozostawiam Waszej ocenie:) Wspomnę tylko o ubogim wyglądzie, okrągłych pokrętłach z chromowanym rantem przypominających wyloty powietrza na desce rozdzielczej:)
Przyznam się, że długo szukałem odpowiedniego sprzętu do tego projektu, bo wszystkie elementy miały ładnie się wpasować we wnętrze bez ingerencji w oryginalne otwory montażowe. Dodatkowo zależało mi aby wprowadzić na pokład współczesną technologię w możliwie ascetycznym wydaniu. Najłatwiejszy wybór to antena Hirschmann`a bo wszyscy ją maja:) Kolejne były głośniki, poprawcie mnie ale nie znam lepszego rozwiązania na deskę rozdzielczą od tych małych trójdrożnych potworków Ground Zero GZIF 4003X. Na koniec zostawiłem sobie wybór właściwego radia, którego szukałem kilka miesięcy, bo musiało spełnić kila założeń. Współczesna technologia (zał. główne: czytać FLAC, USB, CD, mile widziany BLUETOOTH), radio z logo mercedesa lub stosowane w mercedesie i oczywiście estetyka lat 80, a to już jest problem. Z góry skreśliłem wszystkie chińskie produkcję na styl retro (tragedia estetyczna) Za wzór postawiłem sobie stylistykę BECKERa i radia z zestawem głośnomówiącym stosowane w samochodach ciężarowych. Beckery odpadły ze uwagi na przestarzałą nawigację, natomiast pozostałe radyjka z logo MB były drogie i dość dobite. W końcu znalazłem coś takiego co pozostawiam Waszej ocenie:) Wspomnę tylko o ubogim wyglądzie, okrągłych pokrętłach z chromowanym rantem przypominających wyloty powietrza na desce rozdzielczej:)
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
IN LOVING MEMORY H. F.
Exterior: Interior: DONE.
Exterior: Interior: DONE.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
i jak te głośniczki grają? dają rade? nie chodzi mi czy jak dasz na full to przednia szyba pęknie. ale czy np w 240D przy 100km/h jest szansa,że będzie coś słychać?
a Hirschmann to jakiś współczesny czy z epoki?
pytam o to rzeczy bo i takie zakupy mnie czekają za jakiś czas
a Hirschmann to jakiś współczesny czy z epoki?
pytam o to rzeczy bo i takie zakupy mnie czekają za jakiś czas
Głośniki jak na moje ucho są rewelacyjne i wcale nie chwalę swojego wyboru:) Jeżdżę z dziećmi i ogólnie nie zapuszczam muzy aby łeb urywało, a te głośniczki spokojnie dają sobie radę z moim dieselem i jakąś liryczną nutą, której akurat słucham. Jak nagram jakiś filmik to może gdzieś go wrzucę:) Antena jest współczesna ale nie domacałem się różnic w porównaniu z Hirschmannem z epoki, na moje oko to ta sama konstrukcja. Nigdzie się nie doczytałem aby ta nowa była wyposażona we wzmacniacz sygnału czy coś, tu ma znaczenie te 80 cm długości bata:) Na próbę podpiołem separator i nic, bo j/w:)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2015, 19:55 przez Hilek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280CE
włąsnie przerabiam temat z głośnikami. wkładam alpine z z przodu. Tył zmieniałeś również ?
"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"
Zgodnie z VINem nie powiniem mieć audio, głośniki włożyłem tylko w deskę rozdzielczą z różnych względów: mam diesela, nie będę niszczył oryginalnej tapicerki i z tyłu nie ma specjalnie miejsca, deska jest najlepiej wygłuszona.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
nie miałes problemów z maskownica lewego głośnika ? coś nie mogę tego u siebie dopasować