from zero to... hero? W123 280E
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: from zero to... hero? W123 280E
Ponieważ "nowe" lampki wyglądały podle, musiałem je lekko odświeżyć.
Kilkadziesiąt minut i...
Podłodze bagażnika też się dostało - niby jej nie widać spod wykładziny, ale co tam
Uzupełnienie poprzedniego wpisu - po ostatnim wytrawieniu ramki grilla, dzisiaj poprzeczki zostały dokładnie wymyte, z aluminiowymi poprzeczkami zrobiony porządek i całość skręcona do kupy i wypolerowana, oraz założony został znaczek kupiony kiedyś na złomie... niestety wyszło dużo czarnych kropek spod chromu, będę musiał rozejrzeć się za nową ramką chyba
Zacząłem prać wykładzinę... a że jest w stanie złym, to trochę to trwa :/ dzisiaj udało się wyprać taki kawałeczek (przed -> po) :
No dobra, nie tylko tamten kawałek jeszcze część pod nogami kierowcy
Przed -> po -> porównanie ze stroną pasażera
jak widać Tornador miał co robić
Kilkadziesiąt minut i...
Podłodze bagażnika też się dostało - niby jej nie widać spod wykładziny, ale co tam
Uzupełnienie poprzedniego wpisu - po ostatnim wytrawieniu ramki grilla, dzisiaj poprzeczki zostały dokładnie wymyte, z aluminiowymi poprzeczkami zrobiony porządek i całość skręcona do kupy i wypolerowana, oraz założony został znaczek kupiony kiedyś na złomie... niestety wyszło dużo czarnych kropek spod chromu, będę musiał rozejrzeć się za nową ramką chyba
Zacząłem prać wykładzinę... a że jest w stanie złym, to trochę to trwa :/ dzisiaj udało się wyprać taki kawałeczek (przed -> po) :
No dobra, nie tylko tamten kawałek jeszcze część pod nogami kierowcy
Przed -> po -> porównanie ze stroną pasażera
jak widać Tornador miał co robić
Możesz opisać czego dokładnie używasz do prania tapicerki ?
-
- Beczkomistrz
mieszanka środków: carvalet do tapicerki, k2 lotar i Dimer - lane "na oko" w zależności od mocy zabrudzenia
-
- Beczkomistrz
W zeszły czwartek auto zostało odebrane od mechanika. Silnik i napęd wróciły do karoserii Doszło trochę nowych części, silnik został wyregulowany itd. Wiem, że nie wygląda, ale i na to przyjdzie czas Niestety komora musi być poprawiona (za miękka masa na łączeniach - popękał tam lakier) Oczywiście serce się raduje, po wielu miesiącach udało mi się przejechać po placu kilka metrów
Wreszcie dotarł długo poszukiwany gadżet do samochodu - bez którego nie wyobrażam sobie mercedesa w123
Do tego zakupiłem nowe odboje maski, oraz prawe mocowanie zderzaka (niestety nikt z ludzi ogłaszających się "wszystkie części do w123" nie miał takiego :/)
I dalsza część przygotowań do montażu :
Lusterka (zdjęcia nie pokazują dobrze efektu )
tapicerka szyberdachu (nie wyszła idealnie, mimo wielu prób rdzawy nalot nie chce się poddać :/ )
tapicerka z plastiku tunelu środkowego (wylała mi się jakaś woda na nią czego nie zauważyłem i od jesieni sobie gniła ale chyba coś z niej będzie )
tapicerka tyłu tunelu środkowego
plastiki spod deski rozdzielczej
podstopnica przed -> po
rączki drzwi
Tunel środkowy przed -> po
Półka po (na żywo kolor jest bardziej żywy):
takie dwie fotki "w trakcie"
Wreszcie dotarł długo poszukiwany gadżet do samochodu - bez którego nie wyobrażam sobie mercedesa w123
Do tego zakupiłem nowe odboje maski, oraz prawe mocowanie zderzaka (niestety nikt z ludzi ogłaszających się "wszystkie części do w123" nie miał takiego :/)
I dalsza część przygotowań do montażu :
Lusterka (zdjęcia nie pokazują dobrze efektu )
tapicerka szyberdachu (nie wyszła idealnie, mimo wielu prób rdzawy nalot nie chce się poddać :/ )
tapicerka z plastiku tunelu środkowego (wylała mi się jakaś woda na nią czego nie zauważyłem i od jesieni sobie gniła ale chyba coś z niej będzie )
tapicerka tyłu tunelu środkowego
plastiki spod deski rozdzielczej
podstopnica przed -> po
rączki drzwi
Tunel środkowy przed -> po
Półka po (na żywo kolor jest bardziej żywy):
takie dwie fotki "w trakcie"
Dobra robota:) widzę projekt powoli zmierza ku szczęśliwemu końcowi. Powodzenia
-
- Beczkomistrz
remont pomału się kończy, ale projekt będzie trwał dalej
-
- Beczuszkarz
Ja bym jeszcze pomalowal serwo i dal do piaskowania obudowę filtra powietrza (ewentualnie oczyscic i pomalować) bo to trochę nie pasuje do ladnie odnowionej komory silnika.
-
- Beczkomistrz
Już wcześniej pisałem, że serwo będzie zrobione. Oczywiście obudowa filtra też. W ogóle plan jest taki żeby silnik cały zrobić ładnie
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 3.0diesel
Wojtek powiedz deskę masz wykończoną w drewnie czy w skaju?
u
u
-
- Beczkomistrz
w drewnie