Dziadzia Hilek
Moderator: Tomek
Re: Dziadzia Hilek
Prawdę mówiąc ta obrotka to był jeden z pierwszych moich zakupów do merca, taki trochę bajer ale działa znakomicie:)
PS
Co do elektryki to niestety jestem półanalfabetą bo znam tylko podstawowe pojęcia fizyczne więc za wymianę kondensatorów bym się nie brał ale wydaje mi się, że nie jest tak łatwo przerobić obrotomierz z benzyny do diesela choćby ze względu na to, że są podpięte w różnych miejscach układu.
PS
Co do elektryki to niestety jestem półanalfabetą bo znam tylko podstawowe pojęcia fizyczne więc za wymianę kondensatorów bym się nie brał ale wydaje mi się, że nie jest tak łatwo przerobić obrotomierz z benzyny do diesela choćby ze względu na to, że są podpięte w różnych miejscach układu.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
SKOŃCZYŁEM Z KABLAMI!
1. Obrotomierz.
2. Centralny zamek elektryczny (Ktoś potrzebuje siłowniczki pneumatyczne lub przewody podciśnienia?).
3. Antena automatyczna wysuwana z przełącznika.
4. Oświetlenie kabiny nad kanapą.
5. Klakson dwutonowy.
6. Prawe lusterko elektryczne.
7. Multilock.
8. Radio.
i ogólnie troszkę porządku:)
1. Obrotomierz.
2. Centralny zamek elektryczny (Ktoś potrzebuje siłowniczki pneumatyczne lub przewody podciśnienia?).
3. Antena automatyczna wysuwana z przełącznika.
4. Oświetlenie kabiny nad kanapą.
5. Klakson dwutonowy.
6. Prawe lusterko elektryczne.
7. Multilock.
8. Radio.
i ogólnie troszkę porządku:)
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
a co to za czarna folia na podlodze ? W filmach w taka zawijaja zwloki
Ta folia to mata bitumiczna flex, położona na oryginalne wygłuszaenie, a teraz zostanie jeszcze przykryta pianką poliuteranową lub kauczukową.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Zrób zdjęcie jak położysz tą piankę ciekawy jestem efektu
Na matę bitumiczną położyłem piankę poliuretanową o grubości od 10 mm do 30 mm w zależności od miejsca i dodatkowo na tunel środkowy piankę kauczukową 3 mm. Drobna uwaga: rozmyślnie nie zalepiałem wszystkiego szczelnie jak leci, te fabryczne otwory w podłodze wolę zostawić odsłonięte tak jak były.maciekpiti pisze:Zrób zdjęcie jak położysz tą piankę ciekawy jestem efektu
Wybrałem piankę poliuretanową ponieważ pod każdym względem ma lepsze właściwości od filcu, który był stosowany pierwotnie na tunelu środkowym, ponadto nie chłonie wilgoci, jest bezwonna i stosunkowo tania. Natomiast nie zdecydowałem się na położenie kauczuku w większej ilości ze względu na jego zbyt intensywny "zapach".
W końcu wszystkie kabelki położyłem tak jak chciałem i mogłem zamontować deskę rozdzielczą. Niby nie wiele ale w efekcie auto zaczyna mieć wnętrze:)
KOŃCZ WAĆPAN...
W załączeniu kilka zdjęć roboczych z wykończenia wnętrza bez specjalnego komentarza:
W załączeniu kilka zdjęć roboczych z wykończenia wnętrza bez specjalnego komentarza:
BAJEREK:)
No i wydłubałem sobie taki bajer:) Grot widoczny na zdjęciu w lewym dolnym rogu służył tylko jako wzór piłowania mocowania do pilota.
Uwaga! Oryginalnemu kluczykowi z logo MB nie zrobiłbym tego:)
No i wydłubałem sobie taki bajer:) Grot widoczny na zdjęciu w lewym dolnym rogu służył tylko jako wzór piłowania mocowania do pilota.
Uwaga! Oryginalnemu kluczykowi z logo MB nie zrobiłbym tego:)
ALMOST DONE:)