Beczki oraz części do nich warte uwagi
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: Beczki oraz części do nich warte uwagi
i skolko za nie? musze pomacać moją przednią i tylną może akurat są ok i trzeba wymienić tylko boki
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TDT
Ciekawe jak w rzeczywistości jest z nimi bo rozmawiałem z gościem i mówi ,że ma w ofercie komplet w którym boczne są dużo lepszej jakości a te które oferuje za 279 to ma trochę zwrotów.Ten niby lepszy komplet za 340zł.Mówi ,że ich nie wystawia tylko żebym wysłał mu smsa z danymi.Tylko myślę ,że przytnie na mnie te 60zł a wyśle i tak ten tańszy zestaw.Można brać bez problemu ten zestaw za 279 ? Ma już ktoś to na aucie ?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
przód i tył są ok, aczkolwiek przód troszkę na końcach trzeba było przyciąć
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Dziś kupiłem te za 280, dam znać co i jak na dniach.
EDIT 23.11.15 - Dziś zadzwonił do mnie sprzedawca i podobnie jak Tobie mercfan zaproponował lepsze jakościowo uszczelki za 350zł z wysyłką.(279zł "zwykłe"+wysyłka za pobraniem 21zł) Więc o 50 zł drożej. Mówi, że przód i tył jakościowo się nie różni, ale jest różnica w tych bocznych, które to szybciej mają się zużyć w przeciwieństwie do tych lepszych i są bardziej narażone. Gwarantował, że te droższe będą na lata. Mówił też, że ma dużo zwrotów i dlatego pyta, oprócz tego wspominał, iż zaraz doda nową aukcje, gdzie będą te lepsze uszczelki, zobaczę czy jest. Gdy spytałem o gwarancję mówił coś o montażu i nich, więc nie wiem czy ma serwis czy coś. Ale z tego co wywnioskowałem po jego wypowiedzi jest rok gwarancji. Co do producenta, jest nieznany w przypadku obydwu zestawów uszczelek, ale na pewno niemiecki. Wziąłem już te droższe. Rafako, może jakoś porównamy jak mi przyjdą? Mógłbyś zrobić jakieś foto zamontowanych czy coś?
EDIT 23.11.15 - Dziś zadzwonił do mnie sprzedawca i podobnie jak Tobie mercfan zaproponował lepsze jakościowo uszczelki za 350zł z wysyłką.(279zł "zwykłe"+wysyłka za pobraniem 21zł) Więc o 50 zł drożej. Mówi, że przód i tył jakościowo się nie różni, ale jest różnica w tych bocznych, które to szybciej mają się zużyć w przeciwieństwie do tych lepszych i są bardziej narażone. Gwarantował, że te droższe będą na lata. Mówił też, że ma dużo zwrotów i dlatego pyta, oprócz tego wspominał, iż zaraz doda nową aukcje, gdzie będą te lepsze uszczelki, zobaczę czy jest. Gdy spytałem o gwarancję mówił coś o montażu i nich, więc nie wiem czy ma serwis czy coś. Ale z tego co wywnioskowałem po jego wypowiedzi jest rok gwarancji. Co do producenta, jest nieznany w przypadku obydwu zestawów uszczelek, ale na pewno niemiecki. Wziąłem już te droższe. Rafako, może jakoś porównamy jak mi przyjdą? Mógłbyś zrobić jakieś foto zamontowanych czy coś?
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
To raczej nie beczka, 107, albo 116, ale raczej 116
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
a pasuje to do beczki?
-
- Beczkomistrz
Nie mam pojecia
- darekrei
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 200D MOC!!
Pasuje, ja mam taka w swojej bez zamka i zawsze jest problem jak aku sie rozładuje i central nie otworzy
-
- Beczkomistrz
Koledze chyba o cos innego chodzilo, o typ klamki a nie o to czy jest z zamkiem czy bez, bo normalnie w beczce jest z plastikowym pociagadelkiem, a ta na zdjeciu jest z metalowym