Prośba... Początek renowacji...
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: Prośba... Początek renowacji...
jak masz aż taki syfilis w tej skrzyni to spuść dokładnie wszystko. włącznie z bucem kinetycznym i nawet bym się pokusił o odkręcenie przewodów z chlodnicy. jak już piszesz,że samo spuszczenie do stanu poprawiło prace to może jeszcze go uratujesz.i koniecznie zmień ten filtr. zwłaszcza,że on kosztuje tyle co nic.
e280te mi też ślizga przy zmianie. mówisz,że może to być wina podciśnień? gdzie i jakiego błędu szukać? ja tak samo w życiu bym nie zmienił na manual. choćbym miał jezdzić na jednym biegu.
e280te mi też ślizga przy zmianie. mówisz,że może to być wina podciśnień? gdzie i jakiego błędu szukać? ja tak samo w życiu bym nie zmienił na manual. choćbym miał jezdzić na jednym biegu.
u mnie gdzies sie znowu rozszczelniło bo zmienia biegi bardzo wysoko... ale za duzo mam narazie rozgrzebanych jeździdeł wiec póki co beczi nie zaczepiam...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
W mojej sprzeglo sie slizgalo i to strasznie, jak sciagnalem wezyk podcisnieniowy z zaworka przy ciegnie gazu na pokrywie zaworow, to sprzeglo przestalo sie tak mocno slizgac ale zaczela bardzo wysoko zmieniac biegi, jak sie gdzies dowiadywalem na forum to w automacie z boku skrzyni jest sruba ktora reguluje sie cisnienie na skrzyni i podobno to bardzo pomaga
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkomistrz
ale co,pewnie musi regulować to ktoś kumaty? czy każdy może sobie popróbować? tzn wiem,że popróbować to może każdy. tylko czy jest to bezpieczne dla kogoś kto się na tym nie zna?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Nie próbowałem tego ruszac bo poprostu olałem temat bo i tak przechodze na manual
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230E
Koledzy jaki olej do automatu i filtr proszę o specyfikacje dziękuję.
-
- Beczkomistrz
to Ci powiedzą w każdym sklepie. motoryzacyjnym oczywista rzecz jasna
-
- Beczuszkarz
Witajcie podpowiedzcie proszę jakie koszty wygenerowały wam zniszczone chromy? Mianowicie wszystkie listwy, relingi, zderzaki i lusterka ewentualnie felgi? Znalazłem kilka metod, jedna profesjonalna u galwanizatora (kwas-miedź-nikiel-chrom) a jeszcze inna natryskowa (odczynniki reagujące z wodą - konsystencja farby-). Czy ma ktoś jakieś opinie wynikające z doświadczenia? Trwałość i jakość tej drugiej metody. Czy ewentualnie na plastiki może być?
Czy te listwy przy drzwiach to chrom czy aluminium? Pozdrawiam
Czy te listwy przy drzwiach to chrom czy aluminium? Pozdrawiam
-
- Beczuszkarz
Zapomniałem dodać, że czytałem różne fora i na każdym inaczej i od tematu odbiegali.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 123 200 123 280 ce
w wiekszosci firm zajmujacych sie chromowaniem zrobienie jednego zderzaka to koszt okolo 2 tys zl