Witamy się
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Witamy się
I byly waskie ?
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 230E/Multivan T4
Cześć wszystkim,
nie tak dawno stałem się posiadaczem drugiej już w moim życiu beczki
Pierwsza to był 3l diesel w automacie z 81r która kupiłem w 2012roku. Niestety okazało się że był to SWAP z 2l benzyny w manualu. Sprzedałem ją po ok. roku użytkowania. W międzyczasie przed beczka miałem 190tke natomiast po beczce w124, po 124 nastała era nowoczesności i człowiek kupił CLK.
I tak minęło parę lat, gdy ciągle myślałem o w123. Aż w końcu nastała decyzja o zakupie,trafiła się 230E wersja z 82r w ładnym kolorze z ładnym jasnym wnętrzem i szyberdachem. Do szczęścia brakuje jedynie automatu, ale nie można mieć wszystkiego. Mercedes miał być do lekkiego remontu, okazało się że z lekkiego remontu wyszedł trochę większy remont, ale całe szczęście aż tak źle nie jest
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy gwiazd
PS: forum obserwuje już długi czas, jednak dopiero otworzyłem buzię aby coś napisać.
I jedno zdjęcie beczki w trakcie remontu:
https://zapodaj.net/6acb4416e26bd.jpg.html
nie tak dawno stałem się posiadaczem drugiej już w moim życiu beczki
Pierwsza to był 3l diesel w automacie z 81r która kupiłem w 2012roku. Niestety okazało się że był to SWAP z 2l benzyny w manualu. Sprzedałem ją po ok. roku użytkowania. W międzyczasie przed beczka miałem 190tke natomiast po beczce w124, po 124 nastała era nowoczesności i człowiek kupił CLK.
I tak minęło parę lat, gdy ciągle myślałem o w123. Aż w końcu nastała decyzja o zakupie,trafiła się 230E wersja z 82r w ładnym kolorze z ładnym jasnym wnętrzem i szyberdachem. Do szczęścia brakuje jedynie automatu, ale nie można mieć wszystkiego. Mercedes miał być do lekkiego remontu, okazało się że z lekkiego remontu wyszedł trochę większy remont, ale całe szczęście aż tak źle nie jest
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy gwiazd
PS: forum obserwuje już długi czas, jednak dopiero otworzyłem buzię aby coś napisać.
I jedno zdjęcie beczki w trakcie remontu:
https://zapodaj.net/6acb4416e26bd.jpg.html
-
- Beczkomistrz
Petrol
Kona powodzenia i wytrwałości w naprawach. Nie przejmuj się stanem, ze świecą szukać tego który kupując beczkę do lekkiego remontu po rozebraniu rzeczywiście na taką trafił. Zawsze się okazuje ze do roboty jest dużo więcej.
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 230E/Multivan T4
Dokładnie prace nad Mercedesem trwają, zobaczymy jaki wyjdzie efekt końcowySpeedy33 pisze:Kona powodzenia i wytrwałości w naprawach. Nie przejmuj się stanem, ze świecą szukać tego który kupując beczkę do lekkiego remontu po rozebraniu rzeczywiście na taką trafił. Zawsze się okazuje ze do roboty jest dużo więcej.
-
- Beczkomistrz
Witaj i pytaj
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: W123 300D 84'
Witam. Mam na imię Tomek. Jestem szczęśliwym posiadaczem 123 300d ASB do całkowitej odbudowy. Od lat u nas na placu są gwiazdy. Posiadam jeszcze w251 R320 4Matik do jazdy na codzień i poczciwą kaczkę 2.9 z 91'. Służyła jako auto firmowe a gdy zakupiliśmy Craftera do firmy odeszła na emeryturę i stoi w garażu jako auto zastępcze. Do śledzenia remontu beczki zapraszam do działu remonty. Pozdrawiam PICARO.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 280ce
- Kontakt:
Witam Koledzy po durniejszej nieobecności.
Nadszedł dzień w którym rozpoczynam remont mojego silnika , skrzyni i innych rzeczy .
Prace już są w toku, będę zdawał relacje.
Pozdrawiam
Nadszedł dzień w którym rozpoczynam remont mojego silnika , skrzyni i innych rzeczy .
Prace już są w toku, będę zdawał relacje.
Pozdrawiam
Witam się po raz drugi, bo ktoś lub coś usunął moje poprzednie konto. Posiadam w123 300td sedan USA 83r. Pozdrawiam
Najlepszości . Spełniłem marzenie i mam od niedawna US 300TDT ))