from zero to... hero? W123 280E

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Re: from zero to... hero? W123 280E

Post autor: Wojtek »

no i zapomniałem o dekielkach... ale je opiszę ;) są to uniwersalne aluminiowe dekielki rozmiar 65mm z naklejonymi naklejkami "żelowymi" z logami MB

A w czwartek było tak:

zdjęcie autorstwa mojego, czyli Amatorskie zdjęcia samochodów
Obrazek

trzy zdjęcia autorstwa Lemurografia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zdjęcie autorstwa PhotoCar
Obrazek
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

no chłopie,ja bym pierwsze pół roku kimał w tym aucie ;) jest malina. a na tych springach to już rozp... czache. jak mi się gdzieś takie nawiną to biere. o całym połaczeniu z felgami się nawet nie będe wypowiadał bo sam mam takowe i czasem schodze do piwnicy se na nie popatrzeć ;)
a jak te dekilki montowane? na zatrzask i od zewnątrz wciskane? i napisz coś więcej o dystansach. sam robiłeś czy gdzieś zamawiałeś? bo pewnie w moim przypadku to też będzie jedyny ratunek.
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Dekielki identyczne jak te http://sklep.trio.com.pl/p10170,dekielk ... -75mm.html

Dystanse z przodu bez centrowania, z tyłu mają centrowanie na fabryczny rozmiar. Ja kupiłem używane na allegro i do tego nowe śruby. Produkuje np firma ring z Krakowa, u nich też śruby brałem
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Panowie, ktoś coś wie na temat pakietu amg ? Idzie to gdzieś dostać u nas ? A może ktoś ma do sprzedania? Myślę, że by pasował;)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Poszukaj tematu Tadziora na mb.slask.pl spory pakiet ma w swoim 123
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Na olx ukraińskim kiedyś był pakiet cały (oczywiście repliki) za 1700zł (dokładka, 2 progi, tylna dokładka pod zderzakiem + spoiler na klapę). Gdyby Ci się udało coś w tym kierunku znaleźć to też bym taki pakiet jeden chciał :))
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz

kazios pisze:Poszukaj tematu Tadziora na mb.slask.pl spory pakiet ma w swoim 123
temat nie istnieje :(
Tomek pisze:Na olx ukraińskim kiedyś był pakiet cały (oczywiście repliki) za 1700zł (dokładka, 2 progi, tylna dokładka pod zderzakiem + spoiler na klapę). Gdyby Ci się udało coś w tym kierunku znaleźć to też bym taki pakiet jeden chciał :))
To jest moja opcja, jak nie znajdę bliżej / taniej ;) robią Rosjanie wierne repliki, ale 1700 to dokładki zderzaków z wysyłką, a progi osobno trzeba
mercfan
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 300TDT

Post autor: mercfan »

Mam na oku auto z całym pakietem (oryginał). Być może po nowym roku będę coś wiedzieć to na pewno będzie na sprzedaż
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Wiecie jak był mocowany ten pakiet AMG ? w auto świat classic opisują beczkę kombi z oryginalnym pakietem AMG i tam gość ma to na śrubach przykręcone ?
lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: coupe

Post autor: lisek »

jak odkręcałem przednia dokładkę AMG na szrocie to była na takie małe śrubki w paru miejscach, ale było tez troche rzeźby, jak nity z boku, ale otwory na śrubki wyglądają na ori. Tak na boku to Ori pakiet jest z tworzywa którego nie da się pospawać.
ODPOWIEDZ