Czy będzie pasowała felga ??

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
TYBALT
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 280E

Re: Czy będzie pasowała felga ??

Post autor: TYBALT »

motodzony pisze:Dzięki kolego! Felgi zamówione! Na przód 8,5 a na tył 10 cali i ET 20. Zobaczymy jak to spasuje. Pozdrawiam
Zastanawiam sie nad tym samymy zestawem do mojego sedana.Czy moglbys napisac jak sie te felgi sprawdzily z przodu,czy nie wystaja poza obrys i jaki maxymalny profil opony mozna zalozyc przy tym rozmiarze zeby nic nie obcieralo.Pozdrawiam.Dzieki!
Tybalt
motodzony
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 230C

Post autor: motodzony »

Witam
Felgi siadły super ale mam obniżone zawieszenie o 40mm (przód i tył) i z tyłu felgi chowają się w nadkola. Bez obniżonego zawieszenia nie wiem jak by to spasowało, ale wydaje mi się że może być ciężko. Przymierzałem kiedyś na standardowych sprężynach i z tego co pamiętam tył nie bardzo chciał się zmieścić. Na obniżonym zawieszeniu wszystko bardzo ładnie pasuję. Jeśli chodzi o profil to jutro sprawdzę bo nie pamiętam. Postaram się wrzucić również jakieś zdjęcie jak będę miał czas.
Chef_Curry
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230 CE

Post autor: Chef_Curry »

Podpinam się pod temat. Felgi 15x7, myślałem o oponach 205/60 przód 215/60 tył, będzie grało? :)
Awatar użytkownika
olsztyniak
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230E

Post autor: olsztyniak »

Chef_Curry pisze:Podpinam się pod temat. Felgi 15x7, myślałem o oponach 205/60 przód 215/60 tył, będzie grało? :)
Tak ogólnie, to zależy jeszcze od ET felgi. To jest parametr mówiący, na jakiej głębokości jest osadzone koło. Nie wiem, jak to jest w Mercedesach, ale np. w BMW felga od 5 (e60) niby wejdzie do 3 (E90) lub 1 , ale będzie siedziała za głęboko i wygląda do niczego. Mój sąsiad ma taki dziwny zestaw w swojej trójce. Jeśli nie masz pewności, czy będzie pasowało, to najlepiej jest niestety przymierzyć.
ODPOWIEDZ