NieUczciwy Sprzedawca

Wpisując negatywną opinię proszę opisać bardzo dokładnie całą sytuację.
Proszę o podanie maksymalnej liczby szczegułów, oraz to czego oczekiwaliśmy i to co otrzymaliśmy

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Re: NieUczciwy Sprzedawca

Post autor: Tomek »

Drogi Jozefie, poczulem sie wywolany do odpowiedzi ze wzgledu na "pekniete kierunkowskazy" - cyt. Mi osobiście oferował pęknięte dymione kierunki za 200.

Zobaczylem twoj temat o mercedesie coupe z czarnymi kierunkami wiec napisalem pw ze gdybys chcial miec takie ori dymione to moglbym takie zaoferowac po czym w nastepnej wiadomosci wyslalem zdjecia. Jak sam stwierdziles "delikatnie uszczerbione" na narozniku i gdyby byly cale to bys je bral.
Nagle wtem i wobec piszesz ze ktos ci takie kierunki popekane wciska za 200zl. Po pierwsze - jw - nic ci nie wciskalem, nic nie ukrywalem. Po drugie - cena zawsze jest do dogadania. Miej swiadomosc ze sa to jedyne wystawione w tej chwili w Polsce dymione kierunki i ile kierunki kosztuja na ebayu - kleinanzeigen.
Podsumowujac - w ogole nie wiem po co ta gownoburza. Temat o karfowiczu juz byl, kazdy uzytkownik wystarczy ze zerknie w ten dzial i przeczyta co trzeba. A tak kazdy nowy na skroty bez przywitania woli napisac - "to to i to piszcie".
Sami jestescie sobie winni.
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: karfowicz »

Okazuje się że wszystkie części które są oferowane na tym forum a których ceny wydają się potencjalnym kupującym zawyżone przypisuje się mojej osobie. A jak widać nie tylko ja podchodzę w sposób konkretny do cen elementów do 123-ki których nie będzie coraz więcej i nie będą coraz tańsze. Dobrze że moderator Tomek miał odwagę publiczne się przyznać że "pretensje" Joseph-a jego dotyczą. Ale jak znam życie to i tak moja wina bo ja "nie odpowiadam tylko za gradobicie i koklusz".
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Karfowicz prosze nie przypisuj mojej osobie "pretensji" Jozefa nt cen trojkatow. Sam jak takie mialem to po jakies 20zl je sprzedawalem. Nie robmy z trojkatow deficytowego towaru ktorego wiecej nie bedzie i dlatego musi kosztowac to 150zl. Krotko zwiezle mowiac - to po prostu mocno przesadzone. Uwazam natomiast ze takich dymionych lampek nie ma, to nie jest standardowa rzecz jak trojkat czy uszczelka bagaznika.
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Zazwyczaj tak jest że to co się posiada uważa się za rzadkie i cenne a to co chciało by się nabyć za przesadnie drogie. Ty uważasz że twoje dymione kierunki chociaż uszkodzone muszą kosztować bo ich "nie ma". Ja mam dwa komplety dymionych kierunków. Jeden oryginalny pomarańczowy oraz białą podróbkę których nie uważam za rarytasy. Natomiast trójkąty metalowe mocowane pod klapą bagażnika a nie plastikowe w pudełku wrzucone w bagażnik często uważane przez mało obeznanych za oryginalne na ebay-u na który się powołujesz kosztuje w przeliczeniu więcej niż 150 zł. Co do uszczelki bagażnika do coupe to forumowiczowi lisek który był tak ponoć niezadowolony z ceny jaką mi zapłacił że aż założył tu specjalny temat o tym zaproponowałem przez PW że ją odkupię i dopłacę mu dodatkowo 50 zł. bo mam na nią konkretnego klienta za konkretne pieniądze. Odmówił nazywając mnie pajacem bo ją od sprzedał (zapewne z zyskiem). Postronne osoby czytając takie wątki nie wiedzą jaka jest prawda a nieliczni pieniacze mają tylko "wodę na młyn".
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, 17:32 przez karfowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Biała podróbka kosztuje 17zł/szt nowa.
Oczywiście że mowa o dymionych z pomarańczowym odblaskiem, tych wiele nie ma, sam o tym wiesz.
To jedno, a drugie, te trójkąciki.
Takie metalowe to oczywiście żaden rarytas - to tak samo gdybym napisał że gałka 4-biegowa jest rarytasem (NIE TAKA PODRÓBKA Z ALLEGRO rzecz jasna :D )
lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: coupe

Post autor: lisek »

karfowicz pisze:Zazwyczaj tak jest że to co się posiada uważa się za rzadkie i cenne a to co chciało by się nabyć za przesadnie drogie. Ty uważasz że twoje dymione kierunki chociaż uszkodzone muszą kosztować bo ich "nie ma". Ja mam dwa komplety dymionych kierunków. Jeden oryginalny pomarańczowy oraz białą podróbkę których nie uważam za rarytasy. Natomiast trójkąty metalowe mocowane pod klapą bagażnika a nie plastikowe w pudełku wrzucone w bagażnik często uważane przez mało obeznanych za oryginalne na ebay-u na który się powołujesz kosztuje w przeliczeniu więcej niż 150 zł. Co do uszczelki bagażnika do coupe to forumowiczowi lisek który był tak ponoć niezadowolony z ceny jaką mi zapłacił że aż założył tu specjalny temat o tym zaproponowałem przez PW że ją odkupię i dopłacę mu dodatkowo 50 zł. bo mam na nią konkretnego klienta za konkretne pieniądze. Odmówił nazywając mnie pajacem bo ją od sprzedał (zapewne z zyskiem). Postronne osoby czytając takie wątki nie wiedzą jaka jest prawda a nieliczni pieniacze mają tylko "wodę na młyn".
i po raz kolejny kręcisz po pierwsze to nie chodziło o cenę tylko o to ze wysłałeś paczkę z ceną inna niż uzgodniona, podczas kontaktu w tej sprawie stwierdziłeś ze jak nie chce nie muszę odbierać (i to byłem w stanie przeżyć). po drugie stan uszczelki był inny niż zapewniałeś, w rozmowie telefonicznej przyznałeś się że wysłałeś inna niż była mowa (podobno masz wszystkie nagrania choć do tej pory ich nie opublikowałeś a wszystko by się wyjaśniło). po trzecie nie odsprzedałem tej uszczelki tylko montowałem klientowi i robiłem inne prace i tylko za to brałem pieniądze, a za części płacił on ja tylko pomagałem w zorganizowaniu (i byłem tylko stratny bo podałem cenę klientowi ta która dogadaliśmy a wysłałeś paczkę z wyższą ceną)
ponad to mogę powiedzieć jedno jesteś krętacz wysyłasz zdjęcia o beznadziejnej jakości, a jak ktoś dopatrzy się czegoś na zdjęciu zarzekasz się ze to nie prawda i na pewno tak nie jest gwarantując że części są w idealnym stanie.
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Lisek kupiłeś u mnie tylko jedną część i to ponad rok temu.O ile pamiętam nie wpłacałeś żadnej zaliczki chcąc przesyłki za pobraniem przy odbiorze. Przed odbiorem przesyłki z oryginalną używaną uszczelką bagażnika do 123 coupe zadzwoniłeś że cena paczki ( 298 zł) ci nie odpowiada. Powiedziałem że nie ma sprawy możesz jej nie odbierać. Jednak odebrałeś bo wiedziałeś że w takiej cenie nigdzie tej uszczelki nie dostaniesz. Po jakimś czasie stwierdziłeś że jej jakość ci nie odpowiada. Powiedziałem że możesz mi ją odesłać, lecz nie odesłałeś. Założyłeś za to ten temat opowiadając " jaka to też krzywda cię spotkała". Odesłać- nie, odkupić- nie, więc czego ty chciałeś? Dożywotniej gwarancji na 40-to letnią uszczelkę do coupety za niecałe trzysta złoty z przesyłką? Chciałem nawet ją odkupić drożej, za 350 to też nie. Na PW wyzywasz mnie od kretynów i pajaców. Więc może ja napiszę tu nowy temat ostrzegający przed tobą by nic ci nie sprzedawać bo będziesz sprzedających oczerniał i obrażał. Ja w między czasie sprzedałem tylko przez te forum kilkadziesiąt elementów i jakoś 99% kupujących jest zadowolonych. Ty natomiast zamontowałeś ją w aucie który zarobkowo remontowałeś dla klienta. Więc tego co piszesz wynika że świadomie i z premedytacją montujesz klientom badziewie dla zarobku.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

O.lepiej ofiara sie znalazla. Napisalem Ci kiedys miej honor!
lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: coupe

Post autor: lisek »

karfowicz pisze:Lisek kupiłeś u mnie tylko jedną część i to ponad rok temu.O ile pamiętam nie wpłacałeś żadnej zaliczki chcąc przesyłki za pobraniem przy odbiorze. Przed odbiorem przesyłki z oryginalną używaną uszczelką bagażnika do 123 coupe zadzwoniłeś że cena paczki ( 298 zł) ci nie odpowiada. Powiedziałem że nie ma sprawy możesz jej nie odbierać. Jednak odebrałeś bo wiedziałeś że w takiej cenie nigdzie tej uszczelki nie dostaniesz. Po jakimś czasie stwierdziłeś że jej jakość ci nie odpowiada. Powiedziałem że możesz mi ją odesłać, lecz nie odesłałeś. Założyłeś za to ten temat opowiadając " jaka to też krzywda cię spotkała". Odesłać- nie, odkupić- nie, więc czego ty chciałeś? Dożywotniej gwarancji na 40-to letnią uszczelkę do coupety za niecałe trzysta złoty z przesyłką? Chciałem nawet ją odkupić drożej, za 350 to też nie. Na PW wyzywasz mnie od kretynów i pajaców. Więc może ja napiszę tu nowy temat ostrzegający przed tobą by nic ci nie sprzedawać bo będziesz sprzedających oczerniał i obrażał. Ja w między czasie sprzedałem tylko przez te forum kilkadziesiąt elementów i jakoś 99% kupujących jest zadowolonych. Ty natomiast zamontowałeś ją w aucie który zarobkowo remontowałeś dla klienta. Więc tego co piszesz wynika że świadomie i z premedytacją montujesz klientom badziewie dla zarobku.
No tak jeśli nie wpłaciłem zaliczki to można wysłać towar w innej cenie niż dogadana (znaczy coś dla cb twoje własne słowo?) Chce byś nie oszukiwał ludzi, i nic więcej, mówił szczerze w jakim stanie masz części i nie zmieniał ceny po dogadaniu! (a tłumaczenie ze to rarytasowe części i maja 40 lat jest zadnym tłumaczeniem bo przez telefon zachwalasz ze jest w idealnym stanie, nie nosi śladów użytkowania, po zakupie i kontakcie chowasz się za tym ze to nie jest nowe. Każdy o tym wie chyba prócz ciebie podczas urabiania klienta. Pisz czekam z niecierpliwością, robiłem zakupy u innych na forum i jakoś tylko z tobą są problemy. Na razie to większość opinii na twój temat jest negatywna. Co do oczerniania to ty jesteś mistrzem. Najpierw próbowałeś wmówić ze sprzedałem twoja uszczelkę z zarobkiem, teraz twierdzisz ze nie pokazałem, klientowi w jakim ona była stanie. I to jest idealny przykład ja z Dupy wymyślasz historie!
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

wieczne problemyz tym samym typem. czy tak ciężko go wykasować z tego forum? złamał regulamin pisząc privy? złamał? jest dużo ludzi którzy czują się przez niego oszukani? jest od groma. to co się z nim tak cackaćie? jakieś dole wam odpala od tego co sprzeda? gnać farfocla a nie będzie takich tematów i kłutni
ODPOWIEDZ