Reszta naszych złomków :)
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Reszta naszych złomków :)
Po prostu myślałem, że jak wcześniej ktoś zarejestrował autko na żółte blachy to trzeba będzie na nich jeździć do usranej śmierci, ale jak można przerejestrować to fajna sprawa
W baku też pewnie różnica jest znaczna
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Znaczy jak jest na żółtych, to możesz już przerejestrować go tylko na żółte. Różnica będzie taka, że teraz są wydane we wsi Dąbrowa Górnicza a będą wydane we wsi Warszawa, więc nadal żółte ale z innymi literkami. Różnica w baku jest znaczna Myślę, że po Warszawie pociągnie 16 l/100 km na miękko ale kopyto też ma przyjemne, jednak 185 KM jest lepsze niż 60 KMyetitom pisze:Po prostu myślałem, że jak wcześniej ktoś zarejestrował autko na żółte blachy to trzeba będzie na nich jeździć do usranej śmierci, ale jak można przerejestrować to fajna sprawa
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- Rafako
- Beczkomaniak
- Kontakt:
Trudno mi porównać bo W123 jest już mechanicznie wyprowadzone na prostą a W126 jest jeszcze w "kiblowatym" stanie ale na chwilę obecną napiszę, że oba są bardzo wygodne, natomiast "beczką" jeździ się wygodniej, bo jest o 28 cm krótsza...Evangelicus pisze:Ładny . którym się wygodniej jeździ?
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
No tak... lepiej się parkuje. Nie to co klasa S. albo św. pamięci Maybach 630...
- Rafako
- Beczkomaniak
- Kontakt:
Dziś W126 wpadło w ręce blacharza. Takiego blacharza "starej daty", co potrafi z arkusza blachy wyklepać błotnik do W110 i błotnik ten będzie jak oryginał Pan jest już na emeryturze i czasem robi blacharkę dla osób z polecenia (trzeba tylko zapewnić mu warsztat, bo on już swoim nie dysponuje). Nie jest tani ale robi robotę znakomicie. W126 będzie mi robił "na raty", bo nie mam obecnie możliwości wynająć stanowiska i podnośnika na dłuższy czas niż 2 dni. Na pierwszy ogień poszło najsłabsze ogniwo w moim egzemplarzu - prawa ćwiartka (kiedyś był "czaśnięty" tą stroną i "odbudowany" przez jakiegoś wieśniaka). Dodatkowo ogarnie mocowanie belki pod silnikiem, ogólnie słaby punkt wszystkich W126.
Do wiosny blacharka będzie poprawiona i na wiosnę będzie częściowe lakierowanie, żeby był sprzęt godny swoich żółtych blach
Serdecznie pozdrawiam.
Do wiosny blacharka będzie poprawiona i na wiosnę będzie częściowe lakierowanie, żeby był sprzęt godny swoich żółtych blach
Serdecznie pozdrawiam.
- Rafako
- Beczkomaniak
- Kontakt:
Niedawno sprzedałem moją Ładę 2103, nie ukończywszy projektu Na otarcie łez dziś przygarnąłem innego złomka tej zacnej marki. Na Złombol idealna
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
troche odkopałem temat. i mimo,że nie moje złomki to nie chciałem zakładać nowego wątku. chyba,że Moderator tak zadecyduje.
o owym składowisku trupków dowiedziałem się od znajomego złomiarza-wędrowcy,który zapuścił się w okolice opuszczonego ośrodka wczasowego mieszczącego się 3km od miejsca mojego zamieszkania. dziś mnie tam zabrał. wyprawa była na wpół legalna. ale było warto. choć serce posmutniało,że stoi to tam i niszczeje.
polonez coupe lub3D,nie pamiętam,który miał jaki słupek. nie wiem czy oryginał. z racji tego,że niedaleko było słychać czyjąś obecność,nie było czasu aby lepiej mu się przyjżeć. a chciałem jeszcze pstryknąć reszte wrastających PRLi
tu jeden z szeregów. znajomy mówił,że za budynkiem jest tego jeszcze więcej,ale niestety ktoś tam się krzątał i nie chcieliśmy się ujawniać z wizytą
po okalającym wszystko lesie też rozrzucono sporo dobrego.ale tak jak wyzej napisałem,nie do wszystkiego dane mi było się zbliżyć
zastanawiam się jak podejsć własciciela terenu i pogadać z nim na ten cudowny i zarazem smutny temat
o owym składowisku trupków dowiedziałem się od znajomego złomiarza-wędrowcy,który zapuścił się w okolice opuszczonego ośrodka wczasowego mieszczącego się 3km od miejsca mojego zamieszkania. dziś mnie tam zabrał. wyprawa była na wpół legalna. ale było warto. choć serce posmutniało,że stoi to tam i niszczeje.
polonez coupe lub3D,nie pamiętam,który miał jaki słupek. nie wiem czy oryginał. z racji tego,że niedaleko było słychać czyjąś obecność,nie było czasu aby lepiej mu się przyjżeć. a chciałem jeszcze pstryknąć reszte wrastających PRLi
tu jeden z szeregów. znajomy mówił,że za budynkiem jest tego jeszcze więcej,ale niestety ktoś tam się krzątał i nie chcieliśmy się ujawniać z wizytą
po okalającym wszystko lesie też rozrzucono sporo dobrego.ale tak jak wyzej napisałem,nie do wszystkiego dane mi było się zbliżyć
zastanawiam się jak podejsć własciciela terenu i pogadać z nim na ten cudowny i zarazem smutny temat
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
Smutne...
- Rafako
- Beczkomaniak
- Kontakt:
O taki o, daily driver
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
- Maximus
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 280CE
Mercedes C123 280CE, Mercedes S210 E320 CDI Avantgarde & Honda Prelude 2.0i