nakladka na deske rozdzielczą

Moderator: Tomek

done666
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230E 102.980

Re: nakladka na deske rozdzielczą

Post autor: done666 »

marass pisze:chodziło mi o to ze zachodzi na rogach. efekt końcowy po przejechaniu plakiem jak dla mnie jest zadowalający.

:shock: najgorsze co mozna zrobic to uzywac plaka, jest tłusty, przyciaga kurz, dotkniesz zostaja slady i dlugotrwale uzytkowanie niszczy deske zamiast ja konserwowac, polecam jakikolwiek markowe mleczko do tworzyw sztucznych, meguilars, poorboy, cokolwiek tylko nie plak.
Czytam te wątki o popekanej deske(w moim 230 tez niebieska popekana) i pewnej rzeczy nie rozumiem, po co cale to kombinowanie z wymiana, lakierowaniem, dobieraniem odcienia, smrodem lakieru pozniej za kazdym razem jak wnetrze auta sie nagrzeje, nikt o takich rzeczach nie mysli a potem okazuje sie ze gra nie warta swieczki, czy pekniejcia na desce to cos innego niz kwestia wizualna wyłącznie? no chyba ze ktos jest estetą ale zaloze sie ze Ci najbardziej uparcie walczacy z tematem pekniec na desce z latwosci mogliby wskazac inne znacznie bardziej istotne niedoskonalosci w swoich beczkach, bo Panowie i Panie nie ma idealnej beczki, zawsze cos sie znajdzie wiec nie dajmy sie zwariowac i uznajmy pekniecia na desce za znak czasu odcisniety na naszych zasłużonych gwiazdach i nie tarktujmy ich plakiem przenigdy :twisted:
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Sam sobie odpowiedziałeś czemu. Niektórzy chcą mieć ładnie, bez naturalnych "zmarszczek". A PLAK jak sama nazwa wskazuje służy do uruchamiania silnika. Ponoć najlepszy jest brzoskwiniowy matt.
marass
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 240D

Post autor: marass »

od kiedy plak niszczy plastik? :D mam konserwować plasytikową nakłdke mleczkiem?
masz racje to kwestia wizualna jednym przeszkadza innym nie.
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Post autor: Rafako »

Jaki smród lakieru :?: O czym Ty piszesz :?: U mnie nic takiego nie występuje, nawet jak auto stoi 8 godzin na pełnym słońcu a ja siedzę w robocie.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Talar
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D 1980"
Kontakt:

Post autor: Talar »

Co do plaka ostatnio używam truskawkowego jako samostart i też daje radę. :D
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
ODPOWIEDZ