Witamy się

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Dr_SID
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200D, 240D

Re: Witamy się

Post autor: Dr_SID »

Witam wszystkich ;)
Jestem Jacek, mam 37 lat, mieszkam w Sopocie.
Od pewnego czasu szukam swojej pierwszej beczki jako spełnienie marzeń z dzieciństwa.
Jestem na dobrej drodze, jutro idę oglądać potencjalnie ciekawy egzemplarz, może w końcu się uda :)
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Cześć Jacek, w tej sytuacji życzę, żebyś mógł przyjechać beczką na trójmiejskie rozpoczęcie sezonu klasyków. :)
Bartek89
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 240TD

Post autor: Bartek89 »

Witam wszystkich,
mam na imię Bartek i posiadam mercedesa w123 240TD w wersji karawanu pogrzebowego. Dla niektórych może to wydawać się dziwne że ktoś ma sentyment do "pogrzebówki" ale w moim przypadku właśnie tak jest. Wiele temu autku zawdzięczam ponieważ nigdy mnie nie zawiódł i wiernie służył najpierw mojemu tacie później mi aż przyszedł czas na zakup nowego auta a wysłużona beczka trafiła do garażu. Po kilku latach postanowiłem się nią zająć i mam nadzieję że nikt nie odbierze na forum tego z jakąś pogardą. Liczę na to że znajdę na tym forum odpowiedzi na pytania które wkrótce pewnie zadam i jak będę znał odpowiedzi na pytania innych to również pomogę. Na koniec coś o mojej beczce: silnik 240d ze skrzynią manualną 4 biegową, rocznik chyba 1985( w dowodzie 1986 ale to raczej nie możliwe muszę sprawdzić po VIN) nie jest to jakaś chamska przeróbka u Zdzicha w stodole tylko profesjonalna zabudowa holenderska przez firmę która produkuje karawany już ponad 100 lat. Liczę że moja beczka znajdzie jakieś uznanie w śród miłośników tego modelu i marki bo ja również nim jestem. pozdrawiam wszystkich
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

Witamy
to pullmana jeszcze wśród nas nie ma,a karawan już się pojawił ;)
każda beczka i jej użytkownik są tutaj mile widziani
Bartek89
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 240TD

Post autor: Bartek89 »

Pullman jest Niemiecki. Moj jest przebodowany przez firmę huiskamp ktora robimy karawany na rynek amerykanski i holenderski.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

Qrcze znam gościa z Pulmanem z Wrocławia którego mogę tutaj ściągnąć, bo też jest napaleńcem :D
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

to dawaj go. ja to bym chciał se kiedyś pullmana sprawić. ten biały z nowogardu mnie ciekawi. ale narazie trzeba jedną skończyć i sie nią nacieszyć.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

Musze znaleźć namiar na niego. Facet ma parking przy lotnisku i czasami robi sobie jaja i zakłada prześcieradło na głowę jak typowy szejk i odbiera gości z lotniska pullmanem :D. Poza tym kupił 115 do roboty.
delmark
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200D sedan 81r.

Post autor: delmark »

Witajcie, Mam na imię Marek jestem z Łodzi i posiadam od pół roku w123 z 1980r. 200D w sedanie. Auto stoi w garażu i w miarę jak czas pozwala ogarniam mechaniczną stronę mojej beczki, a blacharkę zostawiam na koniec jak auto zacznie poruszać sie o własnych siłach.
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: S123,S124,ar916

Post autor: Cyryl »

@ delmark,
@ Bartek89

Witajcie,
zakładajcie swoje (bogato ilustrowane) tematy w odpowiednim dziale:)

Pozdrawiam,
C.
ODPOWIEDZ