from zero to... hero? W123 280E
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: from zero to... hero? W123 280E
dziesiątki godzin przy "fanach czterech kółek" nie poszły na marne
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
To podziel się nazwą tego szpraja czo to za farba
Kolor jest OK czy za jasny?
Kolor jest OK czy za jasny?
-
- Beczkomistrz
Spray motip, kolor... ciężko powiedzieć, jak nie wyrzuciłem puszki to będąc w garażu sprawdzę
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
ale to taki zwykły sprey? czy jakiś do tkanin?
-
- Beczkomistrz
Lakier akrylowy Motip, kolor 59W
Pomału wnętrze nabiera kształtu Tył skończony, widać jak spasował się kolor na uszczelkach
Szyberdach.... cóż mogę powiedzieć innego, niż "NIGDY WIĘCEJ" kilka dni go przeklinałem... wymieniłem wszystkie uszczelki na nowe, spasowałem, a regulacja zajęła wieki. Nie jest idealnie jeszcze, ale podejrzewam, że tylna uszczelka musi się ułożyć, aby dało się podnieść tył o brakujące 0,5 mm. Lusterko wsteczne to kolejny wróg. Niepotrzebnie przy demontażu ściągnąłem lusterko z "łapy" i założenie tego z powrotem trwało wieki. Na szczęście z resztą tapicerek z przodu poszło zdecydowanie łatwiej
Przód też zaczyna wyglądać
muszę odwiedzić kanał, żeby poprawić źle założoną linkę od prędkościomierza (nie dostaje do licznika) i wkładam deskę rozdzielczą i w końcu auto zacznie i w środku wyglądać na koniec wykładziny i auto jedzie na poprawki do lakiernika...
Pomału wnętrze nabiera kształtu Tył skończony, widać jak spasował się kolor na uszczelkach
Szyberdach.... cóż mogę powiedzieć innego, niż "NIGDY WIĘCEJ" kilka dni go przeklinałem... wymieniłem wszystkie uszczelki na nowe, spasowałem, a regulacja zajęła wieki. Nie jest idealnie jeszcze, ale podejrzewam, że tylna uszczelka musi się ułożyć, aby dało się podnieść tył o brakujące 0,5 mm. Lusterko wsteczne to kolejny wróg. Niepotrzebnie przy demontażu ściągnąłem lusterko z "łapy" i założenie tego z powrotem trwało wieki. Na szczęście z resztą tapicerek z przodu poszło zdecydowanie łatwiej
Przód też zaczyna wyglądać
muszę odwiedzić kanał, żeby poprawić źle założoną linkę od prędkościomierza (nie dostaje do licznika) i wkładam deskę rozdzielczą i w końcu auto zacznie i w środku wyglądać na koniec wykładziny i auto jedzie na poprawki do lakiernika...
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Zanim odwiedzisz lakiernika, to podjedź do Rybnika za tydzień na otwarcie
-
- Beczkomistrz
niestety (a w zasadzie stety) w święta świętuję z rodziną ale nie bój nic będzie jeszcze parę okazji w tym roku
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 200E
Wyglada pieknie!Gratulacje!