Dodatkowa zniżka OC dla klasyka. PZU i COMPENSA

Tu znajdziecie odpowiedzi na Wasze pytania dotyczące różnic w modelach, kolorów karoserii, tapicerek, wyposażenia, materiałów eksploatacyjnych i wielu innych.

Moderator: Tomek

Mike-L
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 280C

Re: Dodatkowa zniżka 70% OC w PZU

Post autor: Mike-L »

kazios pisze: Podobno w 2018r liczba członków wzrosła z 10 do 40tys. pomnożyć przez 80zł to wychodzi niezła sumka
Zobaczymy
kwestią poboczną jest to, co PZM robił z tą dodatkową kasą?
jeśli pieniądze szły na realizację założeń i celów statutowych, można by to jeszcze zrozumieć i usprawiedliwić...
.. ale im jestem starszyn tym mniej naiwny ;)

jeśli ktoś będzie miał jakieś potwierdzone kalkulacje, to niech się podzieli.
Awatar użytkownika
hellrazor
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: hellrazor »

;) PZU, biała blacha, przedłużenie umowy- 420 zł/rok. Co ciekawe, w poprzednim 518. Taka sytuacja ;)
Jestem zbyt młody, żeby jeździć dieslem...
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Przetestowałem na własnej skórze OC w Compensie. Nowy partner ubezpieczeniowy PZMotu. Na codzień jeżdżę w124 i tu też kończy mi się polisa. Jako, że to rocznik 94, więc dopiero w tym roku mogę skorzystać ze zniżek. W zeszłym roku oc było w mtu24 składka 540zł, za kontynuację życzą sobie 510. W rankomacie najtaniej axa 440 a jako, że mam konto w mbanku to wychodzi 370zl. Compensa zniżki z kartą pzm, max zniżki za bezszkodowość - 630zł. Według pzmot warunki takie same jak w pzu. No chyba żart :) do w123 przyszło wznowienie w pzu 249zł. Nawet nie będę szukał dalej
ODPOWIEDZ