w123 240D USA

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: w123 240D USA

Post autor: maciekpiti »

Pewnie patrząc na to ze Kowal ma jeszcze więcej 123 odemnie to może sobie pozwolić na brak pośpiechu. I tak pewnie przyjedzie USA☺
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

nie zamierzam robić nic na siłe stąd i brak czasu dla beczki. a wole odczekać niż po godzinach,zmęczony,zrobić jej niechcący krzywde,a potem sobie. i wściekły jestem,ze na ten zlot nie zdążyłem. zwłaszcza,że na poprzednim dostałem nagrode na zachęte i zawiodłem zachęcających. ale wole za rok na tip top niż teraz z przednią szybą,bez lusterek i na taborecie dymać przez pół ojczyzny. i pewnie wielu z Was zna to chujowe uczucie kiedy widzisz swoją blaszaną miłość po kilka godz dziennie,a nie masz czasu nawet jej poklepać po dupie,yyy znaczy klapie. nie mówiąc już o większym zabiegu. ale wkońcu przyjdzie ten dzień ...
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Jako,że dawno nie było aktualizacji (bo i robota pomału się posuwała a czasem stała tygodniami) to dziś wrzucam fotki tego jak udało mi się zamknąć dzień,a wraz z tym dniem temat karoserii tj wyglądu zewnętrznego .
Wymaga jeszcze małych regulacji - lewy przedni błotnik milimetr góra przód,oboje tylnych drzwi po milimetrze w góre,listwy dolne do ewentualnej podmiany).dupa mogła by pójść jeszcze 1.5-2 cm w dół,ale to też kwestia opony. bo mimo,że 50 wysokości to wyszedł spory naciąg i dlatego tak pieje.auto na przyciętych sprężynach.
Niektórych (a może i większość) pewnie rażą progi w kolorze nadwozia.na razie tak zostanie,chciałem żeby auto wizualnie zbliżyło się do ziemi.zresztą jak mi to nie będzie pasowało to pół dnia i mam tak jak fabryka każe. no i kontrowersyjny grill - uważam,że tuning z epoki. jak mi się znudzi to mam oryginalny idealny.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ogólnie fotki wyszły średnio ale niestety ze względu na pogode nie mogłem sobie pozwolić ani na ustawienie pod światło (jak bym wjechał w dogodne miejsce to już bym nie wyjechał - błoto) ani na krajobraz (powód jak wyżej) ani aż woda po umyciu wyschnie (mróz). zrobiłem co mogłem.
Obrazek Obrazek
Teraz czas na wnętrze. jak widać są na razie założone tylko słupki,niebo i półka.teoretycznie poskładać wnętrze to dzień roboty. ale pierw czeka mnie najbardziej niewdzięczna praca czyli podciśnienia. no ale w końcu trzeba będzie się do tego zmusić.potem kobity będą prały tapicerke (część już wyprana - dywany itp jak nowe. a jako że są w rzadkim kolorze sienna to i jest duża chęć i ciśnienie żeby wreszcie wróciły na swoje miejsce) i najprzyjemniejsze czyli składanie salonu.
Mam nadzieje,ze już to się jakoś poturla.
Pozdrawiam
seba76
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: seba76 »

No Stary... pojechałeś! Mega zajefajna robota i projekt!
Znów kur... zbierzesz Nagrody na najbliższym zlocie ;) ale Wam się należą jak ja pier...
Oskar za całokształt twórczości :D
Nie trzeba było się ujawniać, tylko zrobić nam jeszcze większą niespodziankę w Chlewisku :)
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Hehe dzięki Seba. z tym utajnieniem projektu i objawieniem na zlocie to był pierwotny plan. ale uznałem,ze może lepiej pokazać,wówczas ktoś może zauważy coś czego ja nie widziałem,a należy poprawić,coś doradzi itp.
seba76
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: seba76 »

Jest Extra! Wymacamy Cię całego na zlocie ;)
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

ej ej,ode mnie łapy precz!!! ja 101% hetero!!!
ODPOWIEDZ