II Ogólnopolski Zlot Beczkolandii
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 200D
Re: II Ogólnopolski Zlot Beczkolandii
Rowniez dziekujemy Wszystkim obecnym a w szczegolnosci Mackowi
Bardzo milo spedzony czas
Kaliskie 2 beczki dojechaly do garaży ze spalaniem 5.2l
Bardzo milo spedzony czas
Kaliskie 2 beczki dojechaly do garaży ze spalaniem 5.2l
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230CE
Zarypiasty Zlot Wspaniałych Beczułek z Mega Fajnymi Ludźmi! ZŁOTY OSKAR dla organizatora! Dzięki Maciejka
- Krystian
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D 1981
Dzięki raz jeszcze. Fajnie było was poznać. Co mnie zaskoczyło nawet żona była bardzo zadowolona
2,4 D, spalanie 7,2l /100km, prędkość 80 - 110. Komfort i satysfakcja z jazdy porównywalna z długotrwałym orgazmem
2,4 D, spalanie 7,2l /100km, prędkość 80 - 110. Komfort i satysfakcja z jazdy porównywalna z długotrwałym orgazmem
- broneq
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230CE i W115 220D
Kiedy przez 2 miesiące przed zlotem wypytywałem na MB.Slask i na /8 czy ktoś się wybiera do Spały to praktycznie zero odpowiedzi, a wczoraj na /8 ożył temat i (co bardzo ciesz) w pozytywnym słowach zlot nasz jest komplementowany.
Wczoraj nie miałem czasu nic więcej napisać.
Że Maciek zrobił kawał dobrej roboty, to każdy z nas chyba się zgodzi i myślę, że każdy jeszcze w Spale mu to powiedział. Dla mnie był to pierwszy zlot markowy. Do tej pory były różne rajdy youngtimerów i zloty typu KKN (Krakowskie Klasyki Nocą). Zlot typowo Mercedesowy i do tego W123 to jest naprawdę TO! Przez trzy dni o każdej porze ktoś się przy samochodach kręcił i w każdej chwili był jakiś temat do rozmowy. Nie było praktycznie żadnej krytyki - a że ktoś ma szczepiony silnik, a że wypas z vinem się nie zgadza - komu to przeszkadza? Ważna jest pasja i to było widać przez te trzy dni. Na moich zdjęciach starałem się ująć to co dla mnie było nowe, nieznane, ciekawe - seria 0,5, klima + webasto w zielonym sedanie, baroczki z polerowanym rentem. W naszych auta jest tyle ciekawostek. 3,2mln sztuk i ciężko o choćby podobny egzemplarz. Na zlocie naliczyłem 25 samochodów i podobnych nie było. Szkoda, że nikt nie przyjechał kombi, ale może za rok ktoś się tak znajdzie?
Troszkę jeszcze opowiem się po mojej stronie paliwowej. Wiem, że Beczka i chyba nawet ogólnie Mercedes w Europie, a zwłaszcza w Polsce kojarzy się z dieselem, ale na naszym zlocie to jednak duże benzyny zdominowały . 8 szt coupe (w tym jeden diesel) i szereg benzynowych sedanów. Oczywiście diesele swoje przejeździły i niestety dokonały żywota... Ale dla mnie Mercedes to jednak zawsze jest synonim dużego luksusowego sedana/coupe z dużym i mocnym silnikiem benzynowym do spokojnego acz szybkiego pokonywania długich tras. Taką trasą był dla mnie wypad do Spały. W prawdzie odległość nie powala (240km), ale w jakim tempie i komforcie! Dzisiejsze auta tego nie potrafią.
No, żeby nie przeciągać. WSZYSTKIM WAM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA FANTASTYCZNY WEEKEND i do następnego razu!
Wczoraj nie miałem czasu nic więcej napisać.
Że Maciek zrobił kawał dobrej roboty, to każdy z nas chyba się zgodzi i myślę, że każdy jeszcze w Spale mu to powiedział. Dla mnie był to pierwszy zlot markowy. Do tej pory były różne rajdy youngtimerów i zloty typu KKN (Krakowskie Klasyki Nocą). Zlot typowo Mercedesowy i do tego W123 to jest naprawdę TO! Przez trzy dni o każdej porze ktoś się przy samochodach kręcił i w każdej chwili był jakiś temat do rozmowy. Nie było praktycznie żadnej krytyki - a że ktoś ma szczepiony silnik, a że wypas z vinem się nie zgadza - komu to przeszkadza? Ważna jest pasja i to było widać przez te trzy dni. Na moich zdjęciach starałem się ująć to co dla mnie było nowe, nieznane, ciekawe - seria 0,5, klima + webasto w zielonym sedanie, baroczki z polerowanym rentem. W naszych auta jest tyle ciekawostek. 3,2mln sztuk i ciężko o choćby podobny egzemplarz. Na zlocie naliczyłem 25 samochodów i podobnych nie było. Szkoda, że nikt nie przyjechał kombi, ale może za rok ktoś się tak znajdzie?
Troszkę jeszcze opowiem się po mojej stronie paliwowej. Wiem, że Beczka i chyba nawet ogólnie Mercedes w Europie, a zwłaszcza w Polsce kojarzy się z dieselem, ale na naszym zlocie to jednak duże benzyny zdominowały . 8 szt coupe (w tym jeden diesel) i szereg benzynowych sedanów. Oczywiście diesele swoje przejeździły i niestety dokonały żywota... Ale dla mnie Mercedes to jednak zawsze jest synonim dużego luksusowego sedana/coupe z dużym i mocnym silnikiem benzynowym do spokojnego acz szybkiego pokonywania długich tras. Taką trasą był dla mnie wypad do Spały. W prawdzie odległość nie powala (240km), ale w jakim tempie i komforcie! Dzisiejsze auta tego nie potrafią.
No, żeby nie przeciągać. WSZYSTKIM WAM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA FANTASTYCZNY WEEKEND i do następnego razu!
pozdrawiam
broneq
W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.
broneq
- broneq
- Beczuszkarz
Z pytań z zlotu do mnie:
Blachy do Beczki kupowałem u tej firmy:
http://potrykus.com.pl/pl/
oj dawno na ich stronie nie byłem. Jak kupowałem swoje oblachowanie to jeszcze robili tylko Mercedesa, a sama stronka była jak wykonana przez licealistę z pierwszej klasy.
a wężyk paliwowy oryginał za 1/4 ceny z ASO tu:
http://www.polmotors.pl/
Blachy do Beczki kupowałem u tej firmy:
http://potrykus.com.pl/pl/
oj dawno na ich stronie nie byłem. Jak kupowałem swoje oblachowanie to jeszcze robili tylko Mercedesa, a sama stronka była jak wykonana przez licealistę z pierwszej klasy.
a wężyk paliwowy oryginał za 1/4 ceny z ASO tu:
http://www.polmotors.pl/
pozdrawiam
broneq
broneq
Dzięki za fotki ze zlotu. nie byłem bo nie mam w123 ,ale chociaż pooglądałem Wasze spotkanie.
- broneq
- Beczuszkarz
No i tak mnie na tę serię 0,5 wzięło, że znalazłem takie cóś:
http://members.aon.at/w123/SerienunterschiedeW123.pdf
dość szczegółowo i z fotkami opisane.
pozdrawiam
broneq
broneq
I ja wczoraj raz jeszcze przejrzałem i jednak połówka ma obszyte dywaniki...broneq pisze:No i tak mnie na tę serię 0,5 wzięło, że znalazłem takie cóś:
Jestem zbyt młody, żeby jeździć dieslem...
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280CE
Również dziekuję Wszsytkim za fajny czas. w Szczególności Mackowi za dobrą organizację i ogólne ogarnianie tematu.NO i HOLOWANIE !!!
do Lublina zajechaliśmy na 22 w sobotę, co do spalania, to nie moge uwierzyć ale wyszło ok. 10l/100. tankowałem w Lublinie -do pełna. nastepnie uzupełniłem w Spale prawie 20l,(przejechane 200km) wiec chyba tyle ma być.
Bardzo Miło było się poznać i z niecierpliwością do następnego razu. bede na pewno
do Lublina zajechaliśmy na 22 w sobotę, co do spalania, to nie moge uwierzyć ale wyszło ok. 10l/100. tankowałem w Lublinie -do pełna. nastepnie uzupełniłem w Spale prawie 20l,(przejechane 200km) wiec chyba tyle ma być.
Bardzo Miło było się poznać i z niecierpliwością do następnego razu. bede na pewno
"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Łukasz,ja uważam,że nie ma obszytych. albo były 2 rodzaje. w moim dawcy były nieobszyte,u Gnerka też,Kazios też miał kiedyś nie obszyte. Ty jakie masz? bo już zapomniałem. ale tak czy siak kilka tych nieobszytych jest.