Oskar-123 pisze:Ta skrzynia to jest typowa ze 115, w beczkach tez byly zeliwne ale gorna czesc skrzyni miala skos ku koncowi, cos tak czuje ze to piekne autko bedzie, trzymam kciuki
Mamy też aluminiową skrzynkę, która była oryginalnie połączona z dwulitrowcem. Ale ta 115-kowa ładnie współpracowała z trzylitrowcem, cięgna mają odpowiednią długość, więc na razie zostanie. A w przyszłości może jakaś 5-ka się trafi.
Też mam nadzieję, że będzie pięknie

Na pewno będzie ładny lakier i spasowanie blacharki, bo nasz lakiernik, to pasjonat klasyków i robi to z wielkim zamiłowaniem
maciekpiti pisze:Mam wiele łap do silników, więc pewnie coś bym znalazł tylko kwestia czym one się różnią ? Wydaje mi się że amortyzator drgań silnika mocowany jest do wytłoczki mocowanej na dwie śruby do silnika.
Z tego co wiedzę, były przynajmniej 3 wersje mocowania tego silnika. Z taką wytłoczką, jak na zamieszczonym przez Ciebie rysunku, oraz z prawą łapą dostosowaną do zamontowania amortyzatora w wersji na 2 śruby (mocowanie za kołnierz amortyzatora) i w wersji na 1 śrubę (mocowanie za tłoczysko)
dodaję fotki z internetu:
Znalazłem taką łapkę na eBayu, ale z wysyłką do Polski wyjdzie 200 zł, więc trochę dużo...
http://www.ebay.com/itm/Mercedes-OM617- ... fV&vxp=mtr