I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii

Planujecie spotkanie - to dobre miejsce, aby poinformować o nim innych. Byliście na spotkaniu lub imprezie, zamieśćcie opis i zdjęcia

Moderator: Tomek

maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii

Post autor: maciekpiti »

Zrzuta wjazdowa :
kolejno : Login , liczba osób, suma zlotowa
1. Wiktor92 1 osoba 25zł
2. Maciekpiti 2 osoby 75zł
3. Cyryl 2 osoby 125zł
4. King 1 osoba + dziecko 150 zł
5. Darekrei 1 osoba 175zł
6. kornik 2 osoby 225 zł
7. karol123124 1 osoba 250zł
8. yetitom 2 osoby 300 zł
9. kriss 2 osoby 350 zł
10. wicia 83 2 osoby 400 zł
11. Chef_curry - Patryk Wittbrodt 1 osoba 425 zł
12. molekularny 1 osoba 450 zł
13. seba76 1 osoba 475 zł
14. aja110 2 osoby 525 zł
15. oskar123 1 osoba 550
16. kowal 2 osoby 600 zł
17. merc24 3 osoby 675 zł
18. gnerek 4 osoby 775 zł
19. mercfan 2 osoby 825 zł
20. ylohrehtom Jerzy Sankiewicz 2 osoby 875 zł
21. piotrjarocin 2 osoby 925 zł
22. rodzyn 2 osoby 975 zł
23. needmoresenior 2 osoby 1025 zł
Stan na dzień 23.06.2016
Stan na dzień 23.06.2016
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

A to mój stan na dzień na godzinę 23.29 :) Spokojnie wierze w siebie dam radę :)
Obrazek
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Zawziety, niech kobita juz ci wrzuca graty do auta bo jak skonczysz to bedziesz musial jechac
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Nie zmienimy godziny wycieczki, ponieważ mamy zarezerwowane zwiedzanie Grot i Skansenu z przewodnikami, wcześniejsze terminy są zajęte.

Wyklarowała nam się taka lista uczestników:
1. gnerek (piątek-niedziela, 4 osoby, nocleg) auto: W123 x2 :idea: :idea: :idea: :idea:
2. Cyryl (piątek-niedziela, 2 osoby, spanie w kombi, bez namiotu, bez wyżywienia) auto: S123, walka trwa. :idea: :idea:
3. Rodzyn (sobota-niedziela, 3 osoby, namiot), auto: W123 cabrio :idea: :idea:
4. yetitom (piątek-niedziela, 2 osoby, namiot), auto: W123 :idea: :idea:
5. NeedMore + NeedMoreSenior (piątek-niedziela, 2 osoby, namiot) auto: W123 :idea: :idea:
6. kriss (piątek-niedziela, 2 osoby pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: plastik - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea: :idea:
7. kornik (piątek-niedziela. 2 osoby pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: W123 - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea: :idea:
8. Kowal_80 (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: plastik - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea: :idea:
9. wicia83 (piątek-sobota, 2 osoby, pokój 1 doba, bez wyżywienia) auto: w124 2.0D - ZALICZKA 50zł zaksięgowana, zostaje 60zł :idea: :idea:
10. mercfan (sobota-niedziela, 2osoby, namiot) auto: W201 :idea: :idea:
11. Piotrjarocin (piątek-niedziela, 3 osoby- Jeden pan i dwie Panie- Duża i Mała), pokój 3os, śniadanie niedziela x3), auto: W123 zaliczka 100zł zaksięgowana, zostaje 200zł :idea: :idea:
12. king (piątek-niedziela, 2 osoby: duża i mała, pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: C123 ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea:
13. maciekpiti (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, śniadania sobota, niedziela), auto: W123, ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea: :idea:
14. ylohrehtom (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, bez wyżywienia), auto: W123 + W124 ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł :idea: :idea:
15. ChefCurry (piątek-niedziela, 1 osoba, namiot, bez wyżywienia) auto: C123 :idea:
16. Julek, auto: W123 brak wpłaty

_________+ osoby które będą bez noclegów

1. Seba76 (sobota od rana do nocy, bez noclegu i wyżywienia) auto: C123, 1 osoba :idea:
2. karol123124 auto: C123 1 osoba :idea:
3. Aja110 : W123 2osoby :idea: :idea:
4. merc-24, 4 osoby (2 dzieci): W123 :idea: :idea: :idea:
5. Oskar-123, 1 osoba :idea:

Niestety odpadli:
Wiktor92 (piątek-niedziela, 1 osoba, spanie w kombi /sedanie, bez wyżywienia) auto: raczej S123 :idea:
Lohrsith (piątek-sobota, 1 doba-namiot, 4 osoby- 2 duże i dwie małe) - C123
darekrei
maverick200
Molekularny

PRZYPOMINAM:
- przy wjeździe do ośrodka trzeba samodzielnie zapłacić za noclegi - w zależności od opcji namiot lub dopłata do ww. zaliczki za pokój
- w kwestii wyżywienia - również pełna samodzielność - jest bar na terenie ośrodka jak i przed nim (nie uzbieraliśmy większej grupy dlatego nie było konieczności rezerwacji posiłków)
- obowiązują elementarne zasady zachowania się, prosimy o zachowanie punktualności i jako takiej dyscypliny żeby plan poszedł sprawnie;
dodatkowo na polu namiotowym obowiązuje cisza nocna od godzin 22, więc wypadałoby żeby nas już po piątku nie wyrzucili - myślę że nie będzie problemów i jakichś niesnasek 8-)
gnerek
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 200D

Post autor: gnerek »

Ja tylko uaktualnie liste ze przyjezdzamy na zlot w sobote rano ok 9 bedziemy na miejscu 2x W123 nocleg w osrodku
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

JESTEM NA MIEJSCU!!! JEST OK!

Domek info: Standard dobry, czysto, TV, piloty, kilka kanałów czajnik, kubki, stolik, krzesełka, mała lodówka, albo na pokarm, albo na piwo. Kibel prysznic ciepła woda. Swąd starej przyczepki znośny. Lampka z przepaloną żarówką, pożyczka ze ściany, działa. WI-FI, póki co nie mam hasła. Zasłonki uniemożliwiają widok z chodnika. Sztuczna paproć nad głową. Pościel ok, po jednej poduszce.

Placowe info: Miejsce na Mercedesy wydzielone, jakiś lasek, woda z pomostem, na który nie wolno wchodzić... KOMARY!!! Zabierajcie wszystko co się da przeciw komarom!!!! Melinka u łysego na miejscu z tego co widzę, więc chyba meczyk można z piwkiem opatrzyć.

Mój dojazd... problematyczny. Potrzebna półoś prawa, jeśli to różnica do 200D 1982 seria II, hałasuje mi niemiłosiernie. Słaba sprawa z powrotem. To taka pierwsza potrzeba.

Co do ryneczku: Potrzebuję każdą uszczelkę drzwi jaka jest na którychkolwiek, Szczególnie prawych przednich, zewnętrzna świszcze porwała się, natomiast ta od szyby dookoła szyby, pękła po drodze i wisi taki pasek... Potrzebuję wszystkich łącznie z tymi wodo zgarniaczami. Oczywiście potrzebne też uszczelki szyb i bagażnika, Po prostu wszystkie gumy u mnie są kompletnie zniszczone.

Na koniec: Zdjęcie licznika na miejscu. Wyzerowałem pod domem, więc kilometrów sporo się nazbierało.

http://fotowrzut.pl/1E8YKI1QN0
Julek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: s123 300tdt

Post autor: Julek »

Brak wpłaty bo prawie cały tydzień nie było mnie przy komputerze (winny się tłumaczy). Biednemu zawsze wiatr w oczy. Ponieważ bliska mi osoba znalazła się w szpitalu w dość poważnym stanie, bardzo się postaram przyjechać w sobotę po południu chociaż się z wami przywitać i chwile "pomacać" beczusie:) A czytając cały wątek myśle że dla organizatorów zlotu za jego zorganizowanie, co raczej nie było łatwe, na miejscu należą się wielkie brawa.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Julek - brak wpłaty nie wyklucza Cię z udziału w zlocie ;-) Może ten tekst o braku wpłaty zabrzmiał dość poważnie, ale serdecznie zapraszamy! Będziesz musiał kupić tylko samodzielnie bilety w grotach i skansenie - tyle.

Ze swojej strony radzę też zabrać jakiś sweter/bluzę/polar, bo w Grotach jest około 10 stopni C.

kornik, wezmę Ci tą półośkę.

OK, koniec pisania.
Szerokiej drogi wszystkim i bez pośpiechu dojedźcie do celu! ;-)
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Dziękuję Dziękuję, Yetitomowi i Oskarowi. teraz tylko dobre chęci do wymiany. Jedyna rzecz jakiej nie mam na daną chwilę to imbusa o którym wspomniał Oskar, do spuszczenia oleju. No i kogoś kto za należytą rekompensatą podmieni element. Narzędzia mam, nasadki komplet, i płasko-oczkowe komplet. Młotek też mam HAHAHA.

Hasła WI-FI nie ma, wolny dostęp. Upał patelnia, wiewiórki biegają, miejsc do kąpieli w jeziorze ponoć dwa. Nie ma w czym ani na czym zagotować czegoś w rondlu, np słoika z pulpetami w nocy. Czy można w dzień nie wiem. Można zabrać kuchenkę palnik. Na zewnątrz jest stolik i dwa krzesełka. Brakuje kawałka sznurka do powieszenia kąpielówek, minimum 3m. Jak zawsze w ośrodkach, przedłużacze są wręcz niezbędne jeśli ma się ze sobą biuro i pracę, czyli komputer navi i telefony, kable wiszą jak pajęczyna między ścianami. Klimat wiejsko - luzacki, pustki i cisza. Najważniejsze że jest czysto, nie ma żadnego syfu.

Komary są bezlitosne, klapki pod prysznic niezbędne, do przemieszczania się na zewnątrz. Samochody są kilkadziesiąt metrów od czegokolwiek, na osobnym parkingu. Będą się prezentowały cudownie, ale stoją na pełnym słońcu, nie ma tego dobrego co by na złe nie wyszło. Póki co moje auto, choć podupadłe i samotne, wzbudza niemałą sensację. Niech oni zobaczą "klubowe" perełki. HEHE!!!!

Przykrycie, pokrowiec, lub derkę, szmatę jakąś polecam zabrać, do nakrycia szyb w samochodach. Może to przygłupawe, i wygląda dziwnie, ale DZIAŁA. Wiadomo nasze wnętrza blakną i pękają, ja wykorzystałem stare duże prześcieradło, więc nie jest źle.

!!!! JEST OK !!!!

Jakieś pytania, pisać. Sprawdzę, odpowiem.
molekularny
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 300D

Post autor: molekularny »

Witam,

przepraszam, ale nie dam rady przyjechac. Zwlekalem z odpowiedzia do ostatniej chwili, bo myslalem ze jeszcze uda mi sie w sobote dotrzec. Nie bedzie mi jednak dane :(.
Jezeli jeszcze byloby cos organizowane oficjalnie lub nie to jestem naprawde za.

Zycze udanego spotkania ( w koncu to pierwsze) i wesolych wrazen.

Pozdrawiam Wszystkich co na Zlocie :)

molekularny
ODPOWIEDZ