Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.
Wojtek najgorzej tam nie jest, ale szczerze mówiąc myślałem, że będzie lepiej. Wszyscy którzy to widzieli mówili, że tragedii nie ma więc tym się pocieszam
W temacie cisza co jednak nie znaczy, że nic się nie dzieje. Samochód w dalszym ciągu rozbierany. Do wyciągnięcia pozostały jeszcze mechanizmy szyb i chromy wokół nich z prawej strony oraz decha i nagrzewnica. Za szyby przód tył nie biorę się. Piszę, ponieważ mam do bardziej doświadczonych kolegów pytanko odnośnie konserwacji. Mam możliwość wejść w posiadanie (po bardzo atrakcyjnej cenie) farby podkładowej HEMPATHANE TOPCOAT 55210. Czy ktoś potrafi coś więcej powiedzieć o tej farbie. Będzie to się nadawało. Osobiście widziałem pomalowaną nią 2 lata temu drabinkę która na stałe jest zanurzona w wodzie i nie dzieje się z nią nic niepokojącego.
Znowu była cisza w temacie. Usprawiedliwiam się zmiana mieszkania i przeprowadzka Na szczęście już po! Dzisiaj zdemontowałem alufelgi i załozyłem zimówki na stalówkach gdyz auto jutro jedzie do blacharza. Pozdrawiam wszystkich.
Czy ktoś ma namiar na dobrej jakości repartaurki? Potrzebuję doły drzwi x2 oraz tylne nadkola x2 zewnętrzne i wewnętrzne. Idzie jeszcze dostac KLOKHERHOLMA (czy jak to się pisze )
reperaturka nadkola tyl zewnetrzna to to samo co piszez blotnik tyl maly a wewnetrzna to juz co innego najgorsze jest to ze krokenholma bedzie ci ciezko znalesc mam chyba ktoras reperaturke drzwi wewnetrzna
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Jak wiadomo do coupe specjanlych części blacharskich nie ma są głónie do wersji sedan. Wiem, żę biorąc 2x reparaturkę drzwi przednich od sedana wyspawamy sobei drzwi w coupe. Czy sprawa ma się podobnie z reperaturkami błotnika/nadkola tylnego. czy reparaturki z sedana da się bez większych problemów zastosować w coupe?