przeróbka diesla

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Re: przeróbka diesla

Post autor: kazios »

ale koledzy nie zapędzajcie się tak. Antoni napisał, że chce nieznacznie podnieść moc a nie pakować od razu silnik 300KM ;)
Moim zdaniem pole do popisu jest spore ale koszta zbyt wielkie. Nie zapomnijcie, że inżynierowie mercedesa w eksperymentalnym modelu C111 wycisnęli z 300D 230KM i nie siedziała tam turbina ze scanii ;)
antoni6694
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D "82

Post autor: antoni6694 »

Owszem lubię poteoretyzować ;)
Chodziło mi ogólnie o stare diesle (nie tylko mercedesa). A akurat ja mam coś takiego że odczówam różnice każdego jednego konia (nie musicie mi wierzyć). Wezmę na przykład mojego porównanie dwóch poldkow jakimi się rozbijałem. jeden 76km (1.6 gli) a drugi 75km (1.5 gle) i śmiało mogę powiedzieć że ten pierwszy lepiej jeździł. więc pytam z czystej ciekawości :)
Wiem że może powinienem iść z takimi pytaniami na jakieś forum tuningowe, ale jednak nikomu za przeproszeniem dupy nie liżąc, bardzo cenię sobie rady osób znajdujących się na tym forum :)
Tytan
Beczkofan
Beczkofan

Post autor: Tytan »

A moze jest znaczna róznica bo ten 1.6 jest po prostu w lepszym stanie niz ten 1.5 ? No i na przestrzeni lat kilka rumaków uciekło :)
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.

Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
ODPOWIEDZ