GDZIE TO BYŁO?

Moderator: Tomek

maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: GDZIE TO BYŁO?

Post autor: maciekpiti »

4 idzie na 3 przewodzie paliwowym wychodzącym z baku. Jako odpowietrzenie. Co do gum Yeti ta 100% racji.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

He he. Moge pomoc.
1 - wtyczka 1 wchodzi w czesc nr 2 :D
2 - mocowane nad sprezyna lewa przednia, wychodza 2 przewody podcisnienia, pierwszy leci do kolektora ssacego (jesli auto ma ekonomizer to do trojnika ktory wychodzi z kolektora), drugi leci pod kolektor ale nie pamietam dokladnie do czego. Jesli bedzie potrzeba to zobacze ale musze wjechac na kanal.
3 - zlot wody spod wycieraczki przedniej szyby. Trzeba zdjac oslone mechanizmu wycieraczki. Tylko nie pamietam czy to jest lewej czy prawej wycieraczki.
4 - guma skroplin umieszczona na przewodzie paliwowym przed tylna osia z lewej strony. Przewod odchodzi od wiazki przewodow paliwowych i sterczy troche z boku)

Gumy tak jak napisane. Wszystkie z progow.
W bagazniku sa 3 jednakowe - tak jak widac na aucie na podnosniku - kazda z trzema otworami. Koszt w serwisie. 10 PLN za sztuke. Jak chcecie moge podac numery katalogowe.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hilek
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D

Post autor: Hilek »

Mam coś takiego, dwie sztuki i nigdzie mi nie pasuje.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
Nex@pl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: sedan

Post autor: Nex@pl »

Nie jest to cos od ogranicznika drzwi?
Awatar użytkownika
Hilek
Beczkofan
Beczkofan

To jest takie maleństwo ciut większe od znaczka na apteczce. Najpierw myślałem, że to ma być gdzieś przy "słoneczniku" (chyba tak się mówi na tą przednią część podsufitki), tak czy inaczej zamontowałem to wszystko i nigdzie mi nie pasowało:P
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
mercfan
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 300TDT

Post autor: mercfan »

To jest 'blokada' kieszeni w przednich boczkach.Od strony wewnętrznej blokujesz kieszeń żeby się trzymała.
Awatar użytkownika
Hilek
Beczkofan
Beczkofan

Dzięki, wiedziałem, że to coś ważnego.
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Wojtek pisze: 2. Coś do podciśnienia, z gniazdkiem na taką wtyczkę jak w pkt 1 (ale nie bardzo widzę, gdzie to przykręcić
Obrazek
U mnie ma to inną końcówkę, jest przyłączone przewodem elektrycznym oraz rurkami podciśnienia, jednak wala się luźno przy zbiorniku na płyn do spryskiwaczy. Do czego to w końcu służy i gdzie powinno być przykręcone?
Image1.jpg
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

Ja już wiem :D :D

Z jednej strony do podciśnienia, z drugiej strony do takiego plastiku czarnego okrągłego z dwoma króćcami, który jest na linii powietrza w dół od filtra powietrza.
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

A mógłbyś w wolnej chwili zrobić zdjęcie? U mnie przewody idące do tego są przypięte do lewego nadkola, daleko od silnika. Czyżby ktoś to kiedyś zdjął, a potem nie wiedział, gdzie przyczepić? :D
ODPOWIEDZ