Brzęczyk włączonych świateł
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Re: Brzęczyk włączonych świateł
Gość, który wrzucił fotkę w lokalizacji ma florydę więc pewnie USA... Pozostaje w takim razie sprawdzenie tego osobiście. Kazios, zobaczę na wskaźniki przy okazji i może coś się tam znajdzie...
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Wystarczy, że zdejmiesz osłonę pod kierownicą i sięgniesz ręką do licznika. W liczniku pierwszoseryjnym nie spotkałem się z brzęczykiem, więc jeżeli masz wskaźniki z opisami OEL TEMP TANK zamiast piktogramów to prawdopodobnie go tam nie ma.
.
.
- Załączniki
-
- 20140809_152609.jpg (186.43 KiB) Przejrzano 1901 razy
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Dzięki za fotke- Nie wiesz może czy ten przekaźnik jest lutowany czy można go wyciągnąć ?
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
lutowany. Trzeba odkręcić płytkę wskaźników aby wylutować
- Krystian
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D 1981
podepne się pod temat, w słupku A od kierowcy znajduje się przełącznik zsynchronizowany z Brżeczkiem włączonych świateł i śwatło w kabinie, pod nim mam umiejscowiony drugi taki sam. Gdy go naciska słychać jakby pod deską stycznik jak włacza i wyłącza. Teraz pytanie do czego on służy co on włącza i wyłącza? też macie dwa takie przełaczniki?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
nie wiem o co ci chodzi dokladnie ale podejrzewam ze po lewej stronie obok kolumny kierownicy masz dwa prostokatne przelaczniki, jednym wlaczasz taxometr i kogut a drugim dodatkowe oswietlenie w kabinie
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
tez mam dwa i tez nie wiem do czego sluzy ten drugi, w sumie to nigdy mnie to nie zastanawiało, tak czy inaczej od nadmiaru wiedzy nikt jeszcze nie umarł wiec może ktorys z kolegow wie za co jest odpowiedzialny ten drugi pstryczek.Krystian pisze:podepne się pod temat, w słupku A od kierowcy znajduje się przełącznik zsynchronizowany z Brżeczkiem włączonych świateł i śwatło w kabinie, pod nim mam umiejscowiony drugi taki sam. Gdy go naciska słychać jakby pod deską stycznik jak włacza i wyłącza. Teraz pytanie do czego on służy co on włącza i wyłącza? też macie dwa takie przełaczniki?
- Krystian
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D 1981
Znalazłem zdjęcie, ciekawość nie daje mi spokoju, do czego służy drugi przełącznik?
Zgadza się brzęczyk jest na płytce zegarów.