Beczka na części.

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

mozambiko123
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: w123

Re: Beczka na części.

Post autor: mozambiko123 »

No ale problem w tym że ja nie chce z tego żyć. Chce troche zaoszczędzić przy remoncie mojej beczki :) sami dobrze wiecie przy remoncie jakiegoś starego samochodu warto mieć drugi w zanadrzu. Zawsze bęzie brakować jakiejś sŕobki jakiejś pierdołki dlatego własnie myśle nad zakupem drugiej beczki. I tak pytałem czy warto ale w kontekscie takim że nie chce z tego żyć tylko zabrać części które będą mi potrzebne, przy remoncie mojej beczki, a pozostałości sprzedac ale tak spżedać żeby nie stracic więcej niż musze wydac na brakujące części jak bym chciał je kupować osobno.
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Post autor: Rafako »

Słusznie kombinujesz. Ale taką beczkę na dawce kupuje się za 1000-2000 zł a nie za 4 czy 4,5.
Przy tej cenie umoczysz kasę i będziesz zły sam na siebie. Kropka. :D
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
mozambiko123
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Ide sie targować do sąsiada :):)
Awatar użytkownika
broneq
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230CE i W115 220D

Post autor: broneq »

No widzisz @Kowal_80 Ci napisał nawet mniej 1,5tys, ja podtrzymuję moje 2tys, bo w końcu coś z tego auta weźmiesz dla siebie. Ale więcej w życiu.
pozdrawiam
broneq

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.
mozambiko123
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Przybliżona lista co mi potrzeba : chromowane wloty i listwy pod tylne lampy, chromowane listwy na dół tylnego błotnika taka dosłownie co ma 5 cm i któraś listwa jeszcze na błotnik.Pokrętełka i cały panel nawiewu, drewno z lewej strony na róg, ograniczniki drzwi na tył z dwóch stron zawiasy maski, pasy tapicerke całą kompletna ( ta beczka co chce kupic ma tapicerke ale bez dywaników i kolor troszke mi nie będzie pasował tak że nie wiem czy bym zostawił ją do siebie. Wydech by mi się przydał bo mój sie zaczyna sypać ( a w becze sąsiada jest bardzo ładny może dwu letni wydech). Uszczelki na drzwi i szyby,z drzwi są pewnie do wywalenia ale te z szyby przedniej i tylniej nie wyglądają źle trzeba było by szybe wyciągnąc i zobaczyc. To taka wstępna lista a potem to wiadomo jakaś śróbka na błotnik itd możliwe że jakieś reperaturki bo odziwo ta beczka ma zdrowy bagażnik a moja co robie ma pare dziurek.
Awatar użytkownika
jurek-mik
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: w123 1984 2,4 diesel

Post autor: jurek-mik »

Też na początku myślałem o zakupie drugiej beczki na części ale nie brakuje mi aż tak dużo części żeby mi się to opłacało.To inwestycja która się zwraca po minimum 2 latach i potrzeba mieć czas na dodawanie ogłoszeń i wysyłanie części.
ODPOWIEDZ