uszczelka klapy bagażnika coupe
Moderator: Tomek
Re: uszczelka klapy bagażnika coupe
Z tym p...walnienciem w czoło narazie tatarak sobie odpuszczę. Poczekam aż ty to zrobisz bo to będzie z daleka słychać. Nie jestem "internetowym teoretykiem od wszystkiego" ale mam na placu stać obok siebie 123-kę sedana i coupetę. Zapraszam więc cię do siebie i jak uda ci się je przełożyć i zamknąć to dostaniesz te dwa wozy gratis. Jeśli nie mam też wielki młotek żebyś mógł zrobić to co mi proponujesz.
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Z kodeksu cywilnego:
Art. 919. § 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
§ 2. Jeżeli w przyrzeczeniu nie był oznaczony termin wykonania czynności ani nie było zastrzeżenia, że przyrzeczenie jest nieodwołalne, przyrzekający może je odwołać. Odwołanie powinno nastąpić przez ogłoszenie publiczne w taki sam sposób, w jaki było uczynione przyrzeczenie. Odwołanie jest bezskuteczne względem osoby, która wcześniej czynność wykonała.
Art. 919. § 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
§ 2. Jeżeli w przyrzeczeniu nie był oznaczony termin wykonania czynności ani nie było zastrzeżenia, że przyrzeczenie jest nieodwołalne, przyrzekający może je odwołać. Odwołanie powinno nastąpić przez ogłoszenie publiczne w taki sam sposób, w jaki było uczynione przyrzeczenie. Odwołanie jest bezskuteczne względem osoby, która wcześniej czynność wykonała.
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
A fajne te wozy? Bo ja bym Ci te uszczelki przełożył Tylko nie wiem czy się opłaca jechać.
Podaj dokładny adres jak coś
Numery tych uszczelek w przypadku coupe jak i sedana są te same, więc jeśli u ciebie coś ma nie pasować to masz coś poknocone.
Podaj dokładny adres jak coś
Numery tych uszczelek w przypadku coupe jak i sedana są te same, więc jeśli u ciebie coś ma nie pasować to masz coś poknocone.
Karfowiczowi chodzi o klapy a nie o uszczelki więc Tomek nie napalaj się tak
Jeszcze nie robiłem wymiany z kombi do coupe ale z sedana do coupe pasuje idealnie.Różnica jest tylko w otworach na oznaczenie modelu lub bez otworów.Podaj adres to podjadę i wykonam przekładkę w celu odbioru tych aut.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
no ciekawa rywalizacja się zapowiada. czy Karfowicz będzie kontynuował wyzwanie? już w następnym odcinku ...
a swoją drogą - można wpaść obejrzeć te zawody?
a swoją drogą - można wpaść obejrzeć te zawody?
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Trusi_19, nie napalam się, stwierdzam tylko fakt że karfowicz delikatnie mówiąc mija się z prawdą. Zaraz i tak nabierze wody w usta
Numer uszczelki jest ten sam, a klapy też pasują, z sedana do coupe i na odwrót też... to że podszybie i szyba w coupe są inne to zupełnie inna sprawa.
Numer uszczelki jest ten sam, a klapy też pasują, z sedana do coupe i na odwrót też... to że podszybie i szyba w coupe są inne to zupełnie inna sprawa.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Pewnie szukał frajerka, któremu wciśnie uszczelkę do Coupe za kolosalną kwotę twierdząc że jest inna niż sedan, to i musi być droższa. Taki specjalista jak Ty karfowicz i gówno wie? To nie W124 w beczkach klapy i uszczelki bagażnika są identyczne. Znasz się jak świnia na gwiazdach jak coś komuś trzeba wcisnąć za parę ładnych złotych to wtedy jest Twoja interwencja. Ja też zapraszam mam i coupe i sedana i można przekładać ile chcecie, tylko że nie oddaje ich za tą czynność.
Bla,bla bla maciekpiti. I tym się różnimy że ja potrafię przyznać się do błędu ( pozdrawiam z tego miejsca tych którzy jak pisałem im że mam do zbycia klapę lub uszczelkę klapy do coupety to po parę razy pytali mnie czy to aby napewno od coupe bo są inne niż w sedanie ) i oddam tak jak obiecałam te dwa auta po przyjeździe tataraka. Szczegóły do uzgodnienia przez priw . Acha... w takim razie jeśli ktoś potrzebuje to mam na zbyciu około 30 klap i uszczelek do coupe w atrakcyjnych cenach.