Radio do W123
Moderator: Tomek
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Re: Radio do W123
Mam dwa radia na zbyciu, może któreś ci podpasuje:
http://allegro.pl/radio-cd-denon-dct-67 ... 63346.html
http://allegro.pl/clarion-db179-rgmp-4x ... 68379.html
Serdecznie pozdrawiam.
http://allegro.pl/radio-cd-denon-dct-67 ... 63346.html
http://allegro.pl/clarion-db179-rgmp-4x ... 68379.html
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Ta kaseta to straszny badziew, nie polecam. ja stosuje transmiter FM, o wiele lepsza jakość dźwięku, ale nie jest to audiofilska jakość .
Kup sobie radio BECKER z epoki i spróbuj ten transmiter FM, wkładasz go do zapalniczki, do niego pendrive z muzą i ustawiasz częstotliwość na nim i na radiu i hula.
Kup sobie radio BECKER z epoki i spróbuj ten transmiter FM, wkładasz go do zapalniczki, do niego pendrive z muzą i ustawiasz częstotliwość na nim i na radiu i hula.
transmiter też nie jest super rozwiązaniem, mam, czasem używam, tani nie był a jednak, szumy słychać jak głośniej dasz, inne radia się wbijają jak dłuższe trasy robisz, przestawiać trzeba. Mam również kasetę o której była mowa. Z kasety bardziej jestem zadowolony, telefon podłącze albo mp3 i gra i nie denerwują mnie szumy. Fajny pomysł z tym Beckerem i wlutowaniem aux. Mam dwa i może jednego bym przerobił. Możecie o tym coś więcej napisać?
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Jak dla mnie zwykły Becker Avus z adapterem kasety jest okej. Wstawiłem kiedyś nowsze radio z w202 do mojej beczki i nie usłyszałem dużej różnicy. Obecnie mam zamontowane
na przodzie przyzwoite głośniki i jakość dźwięku nie powala. Mam wrażenie, że przy tym typowym układzie cudów się nie zrobi Wcześniej miałem Becker Grand prix, który odmówił posłuszeństwa
i jakość dźwięku była porównywalna z Avusem ( a był droższy ok 2 razy )
na przodzie przyzwoite głośniki i jakość dźwięku nie powala. Mam wrażenie, że przy tym typowym układzie cudów się nie zrobi Wcześniej miałem Becker Grand prix, który odmówił posłuszeństwa
i jakość dźwięku była porównywalna z Avusem ( a był droższy ok 2 razy )
- scigon
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 CE '81
ja kupiłem radio z epoki , mam zamiar aby podłączyć mp3/tel właśnie używać takiej kasetki , aczkolwiek 250zł na radio to nie za dużo , czasem trafiają się beckery w twoim pułapie ale zazwyczaj jak zadzwonisz to już sprzedany albo porostu coś go boli
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D "82
drodzy koledzy. ja nie mówiłem akurat o radiu z epoki, tylko o jakimś przyzwoitym radiu z wąskim panelem
no i oczywiście żeby design był znośny
no i oczywiście żeby design był znośny
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
Ja będę celować w jakiegoś Beckera do swojej Beczułki, jak widzę samochód z radiem o 30 lat starszym, to mnie krew zalewa . Choć przyznać Wam się muszę, że za dawnych czasów sam tak robiłem .
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D "82
właśnie dlatego wspomiałem o znośnym designie.
cały mój problem polega na tym że z użycia wyszły już kasety. nie chce przerabiać oryginalnego radia, z racji tego że uważam coś takiego za profanację. więc szukam wyjścia pośredniego tzn coś nowego w starym stylu :p
cały mój problem polega na tym że z użycia wyszły już kasety. nie chce przerabiać oryginalnego radia, z racji tego że uważam coś takiego za profanację. więc szukam wyjścia pośredniego tzn coś nowego w starym stylu :p
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Jeżeli chcesz słuchać współczesnej muzyki to faktycznie jest problem. Ja tam woże ze sobą kasety, które można kupić po 2zł na hali targowej Też szukałem kiedyś czegoś stylizowanego na retro ale w większości to straszna tandeta...