Rodzaje tapicerek W123

Moderator: Tomek

Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: Rodzaje tapicerek W123

Post autor: Kowal_80 »

hahaha nie wierze. ale ktoś się odpalił. szkoda,że z wierzchu tak z furą nie poleciał. i na bank ewentualnym nabywcom wmawia,że to wersja indywidualna dla wspomnianego króla cyganów z peru. a po całym zabiegu twórczym AMG odkupiło szablony tapicerki i trzaskali taką pod zamówienia NASA.
radek.czeladz
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 300d 92'

Post autor: radek.czeladz »

Cześć. Jestem tu nowy. Podpinam się pod temat bo jest mi bliski. Nabyłem beczkę która posiada przyzwoity środek. Nie umiem wśród znajomych znaleźć odpowiedzi na pytanie odnośnie tapicerki. Całe wnętrze jest zielone, tylko podsufitka beż, fotele całe szmaciane bez skórzanych boczków. Pytanie dotyczy deski rozdzielczej i tunelu środkowego. Są czarne. Czy ktoś musiał to zamienić czy mogło tak być fabrycznie ? Mam dostęp do EPC i niestety nie umiem sobie poradzić z ustaleniem tego po VINie. Deska o jakimś numerze ma do wyboru kilka kolorów w tym OLIVE a deska o innym numerze nie ma do wyboru kolorów. Niby obydwie pasują, oczywiście żadna nie jest dostępna żeby zamówić (chociaż może bezpośrednio w serwisie się da ale nie chcę im zawracać głowy). Proszę więc o odpowiedź czy zielona beczka z tego rocznika fabrycznie miała zielony kokpit czy mogła mieć czarny. Pozdrawiam, Radek.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Cześć. Przy zielonym wnętrzu tak jak piszesz podsufitka jest beżowe, natomiast deska i tunel czarne. W zależności od rocznika boczki mogą być w środku skórzane lub materiałowe (skóra do 09.1982 przy wnętrzu z boczkami skórzanymi lub całą skórzaną tapicerką), natomiast materiał od 09.1982 przy całych materiałowych fotelach).
Pozdrawiam
radek.czeladz
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 300d 92'

Post autor: radek.czeladz »

Dzięki, cieszę się że jest jak ma być. Jedyną wadą jest więc skrzynia bo w briefie 5 a w furze 4, ale chyba gdzieś piątkę mam....
ODPOWIEDZ