Czarna lista srzedających
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Czarna lista srzedających
Napisał bym Ci chętnie coś "miłego" na Twój temat ale pozwolę zabrać głos innym, którzy mają na Twój temat lepszą wiedzę.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
oj uwierz,że nie tylko Maciekpiti. troche się naczytałem na "forum obok" wypowiedzi na Twój temat. i nie powiesz nam chyba,że ludzie psioczą,nie wiem,z zazdrości itp. i najbardziej wkur... dostaje jak na tym i tym drugim forum ktoś czegoś szuka i zaraz się zjawiasz i odp,że masz to i info na priv. ja to odbieram odrazu tak,że pewnie masz świdomość,że jak byś publicznie podał cene za daną część to pewnie by temat poszedł jak lawina,a pochlebstwom zewsząd nie byłoby końca
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D sedan
Karfowicz, ban. Idea handlarskiego tematu stała się zwykłym śmietnikiem, Maciek i Kowal, walą prosto w ryj z odzywkami, fajnie ale chłopcy... netykieta. Rozumiem wrrrw. Do kaziosa! Wszystkie zbędne tematy pytania odpowiedzi do kasacji, inaczej tu nie będzie porządku, tylko kłótnie z handlarzami typu karfowicz, czy jakiś inny złotówkarz typu Tarnowskie, takie interesy to niech sobie kręcą na jarmarku OLX nie na forum. Administracja i Modernizacja! Wzywam do wyższego poziomu całego forum, bo tu się burdel robi, a język jak z golfów nie gwiazd. Ten post też jest do kasacji!!!
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Ja powiem tak - ceny zawsze sprawdzam w internecie, w ASO, w hurtowniach i u handlarzy - i wybieram najlepszą ofertę. Nie raz Karfowicz (ale tyczy się to wszystkich handlarzy z którymi miałem kontakt) miał dużo za drogo, a nie raz dużo taniej. To moim wyborem było gdzie kupowałem i uczciwie mówiąc towar, który kupiłem od Karfowicza zawsze trzymał poziom (tak - zdarzało się, że miał najtaniej, albo po prostu jako jedyny miał coś, co już na rynku nie istniało). U Pana z Tarnowskich Gór chyba nic nie kupowałem. A to tez nie do końca jest tak, że sprzedawca (dowolny) naciąga, kwestia ruchów całego rynku części. Dla mnie dwa z brzegu przykłady (ceny na moment, gdy kupowałem):
tarcze kotwiczne:
handlarze około 100 zł / sztuka
Zamienniki 150 zł wzwyż
Nowe oryginały w ASO 68 zł/sztuka
Wtryskiwacze do m110:
handlarze ok 150 zł /sztuka
zamienniki ok 200-230 zł sztuka
ASO około 250 zł sztuka
Oryginalne wtryskiwacze BOSCH kupione po numerach producenta, a nie MB - 110 zł / sztuka
Pytanie kto gdzie "robił wał" ? Bo moje zdanie jest takie, że ktoś obniża cenę rynkową, a reszta o tym nie wie po prostu i trzyma ceny (oczywiście w wymienionych wyżej wypadkach).
Nie bronię absolutnie zawyżania cen, sam chcę kupować jak najtaniej, ale wydaje mi się, że to nasza decyzja za ile i od kogo kupimy. Oczywiście też nie mam żadnego związku z jakimkolwiek handlarzem z tej strony, prywatnie znam tylko jedną osobę z forum i On nie handluje tutaj niczym.
I tutaj dwie gorące prośby:
Handlarze - nie zdzierajcie z forumowiczów, dawajcie realne ceny na tym forum !
Kupujący - sprawdzajcie różne oferty, nie kupujcie od pierwszego, kto się zgłosi, bo ktoś inny może mieć dużo taniej.
tarcze kotwiczne:
handlarze około 100 zł / sztuka
Zamienniki 150 zł wzwyż
Nowe oryginały w ASO 68 zł/sztuka
Wtryskiwacze do m110:
handlarze ok 150 zł /sztuka
zamienniki ok 200-230 zł sztuka
ASO około 250 zł sztuka
Oryginalne wtryskiwacze BOSCH kupione po numerach producenta, a nie MB - 110 zł / sztuka
Pytanie kto gdzie "robił wał" ? Bo moje zdanie jest takie, że ktoś obniża cenę rynkową, a reszta o tym nie wie po prostu i trzyma ceny (oczywiście w wymienionych wyżej wypadkach).
Nie bronię absolutnie zawyżania cen, sam chcę kupować jak najtaniej, ale wydaje mi się, że to nasza decyzja za ile i od kogo kupimy. Oczywiście też nie mam żadnego związku z jakimkolwiek handlarzem z tej strony, prywatnie znam tylko jedną osobę z forum i On nie handluje tutaj niczym.
I tutaj dwie gorące prośby:
Handlarze - nie zdzierajcie z forumowiczów, dawajcie realne ceny na tym forum !
Kupujący - sprawdzajcie różne oferty, nie kupujcie od pierwszego, kto się zgłosi, bo ktoś inny może mieć dużo taniej.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D sedan
OK, ale to zamiast czarnej listy, dalej jest klub dyskusyjny, i jak widać oszustwo ujawniłem tylko ja, więc nikt więcej nikogo nie oszukał, tylko są żale do dwóch naciągaczy, którzy próbują wyłapać "leszcza" na drogie kołki. Dział w takim razie nie ma sensu, i jest to bicie piany. A to że jakiś łeb kupi gumkę za milion, bo się nie zna albo go stać, to prawo wolnego rynku. Też bym chętnie sprzedał zalegający mi ojca silnik od kaszlaka za 2000€. A skończy się tym że go wyrzucę.