zeby nie zakladac nowego tematu podczepie sie tutaj bo czesciowo temat pokrywa sie z moim zagadnieniem, ale ponadto potrzebuje sie dowiedziec czy powinienem szukac dziury w calym i wymieniac uszczelki w okraglych dekielkach ktore znajduja sie po pobu stronach automatycznej skrzyni biegow po prawej stronie sa dwa a po lewej jeden. Zauwazylem ze delikatnie saczy mi sie w tych miejscach czerwony plyn, nawet nie jest to saczenie bo nic nie kapie, dolen czesci tych dekli sa poprostu wilgotne i widacz czerwony plyn. Jak sie do tego dostac i czy powienienem to wymieniac przy okazji wymiany filtra oleju i uszczelki miski olejowej, no i jak sie do nich dostac?? Przez miske?? co nalezy zrobic zeby poruszyc- ustawic konwerter zeby do konca spuscic olej??
na dole wrzucam foto zeby bylo wiadoo kotre elementy mi chodzi
Jaki olej do skrzyni automatycznej?
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
Re: Jaki olej do skrzyni automatycznej?
Nie szukaj dziury w całym Wymien olej i filtr, czasami próba zaleczenia czegos małoistotnego przeradza sie w koszmar mechanika, wiec na Twoim miejscu zastanowilbym sie dwa razy. Jesli chodzi o konwerter to poprostu mechanicznie go obroc tak zeby korek znajdował sie w ''okienku''. Pzdr
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
moze i racja, nie bede mieszal bo przedobrzyc latwo a auto ponad rok stoi wiec nie bede kombinowal bo faktycznie moge sie przez to oddalic od dnia odpalenia;)
I mnie czeka wymiana oleju w automacie. Widzę że zalecany jest Dextron II. Jakaś konkretna firma? Polecacie jakiś sklep internetowy gdzie znajdę olej i filtr do skrzyni? Trochę nie ufam olejom z allegro. Pozdrawiam