NieUczciwy Sprzedawca
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: NieUczciwy Sprzedawca
Ja tak od siebie dodam, bo wielokrotnie kupowałem części od użytkownika karafowicz: Zawsze były w stanie co najmniej dobrym do bardzo dobrym. Ceny - indywidualna sprawa, ale można ją zaakceptować, nie ma przymusu kupowania. Trzeba brać pod uwagę, że część używana zawsze będzie nosiła tego ślady. Nie znam tego Pana osobiście, nie mam z nim żadnych układów itd. Tak jak mówi Kazios - zawsze można poprosić o zdjęcie.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: coupe
Zrobiłem tak żeby ludzie z forum wiedzieli jakie masz sztuczki i jak mogą być przechytrzeni. Dzwoniłem z pytaniem czemu została zmieniona cena i czemu mnie o tym nie poinformowałeś i nie umiałeś mi na to odpowiedzieć (odpowiedz nie musisz odbierać to nie odpowiedz. Bo na cos się dogadaliśmy, dla mnie to cos znaczy i chyba dla każdego logicznie myślącego) Więcej nie mam nic do dodania w temacie. Pozdrokarfowicz pisze:Pomimo twojej ostatniej wypowiedzi demaskującej twój poziom kultury ponownie cię pytam. Skoro tak niby jest jak to przedstawiasz to po co w ogóle odbierałeś tą przesyłkę a jeśli już ją nawet odebrałeś to czemu jej nie odesłałeś. Czemu do mnie nie mailowałeś lub nie dzwoniłeś w celu przedstawienia twoich wątpliwości tylko zaraz postanowiłeś zaraz założyć ten temat. Przecież każdy kto to czyta widzi że twoja logika i postępowanie kupy się nie trzyma.
Dzięki tym jak piszesz "sztuczką" masz już w aucie oryginalną uszczelkę bagażnika 123 coupe w stanie i cenie której na tą chwilę nigdzie indziej byś nie dostał. Jeśli twierdzisz inaczej to chętnie takową taniej niż ci sprzedałem od ciebie nabędę. A na przyszłość zanim rozpętasz "burzę w szklance wody" jeśli cokolwiek będzie ci nie odpowiadać to najpierw skontaktuj się ze sprzedawcą bo tylko i wyłącznie on a nie osoby przypadkowo czytające taki temat mogą towar wymienić, przyjąć z powrotem lub w inny sposób się dogadać. Bo czy przez pisanie tego wątku uszczelka ta staniała lub stała się jeszcze lepsza... domniemywam że nie. Czy może mnie to zaszkodziło... jest takie powiedzenie "psy szczekają a karawana jedzie dalej" i jeszcze jedno "antyreklama jest najlepszą formą reklamy" bo pobudza ciekawość osób postronnych. A biorąc pod uwagę że z roku na rok chętnych posiadania klasycznych mercedesów przybywa a oryginalnych używanych części do ich remontów jest coraz mniej i są coraz droższe nie mam powodu do zmartwień. Pozdrawiam zatem czytających ten temat i zapraszam w razie potrzeby zakupu jakiś części do kontaktu na PW.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 280ce
To ja może pociągnę temat z kolegą karfowiczem który faktycznie oferuje części za kosmiczne ceny i wykorzystuje to że ludzie szukają danych rzeczy do wymarzonych gwiazdeczek. Mi osobiście oferował pęknięte dymione kierunki za 200 i trójką ostrzegawczy za 150 gdzie na allegro teraz znalazłem za 30-50zł (igły). Uważam że jest to przegięcie można mieć ceny wystawione ale można też się dogadać jak ktoś coś potrzebuje, napisałem że mogę dać na maxa 100 i zostałem bez odzewu. Sam sprzedaję różne rzeczy i ceny które oferuję zawsze są do negocjacji, jestem z Poznania i jak ktoś się ze mną nie targuję to jestem zawiedziony co najmniej dwie osoby z tego forum mogą potwierdzić że moja cena wyjściowa nie jest ceną ostateczną i mam nadzieję że towar który kupili będzie im służył i będą zadowoleni. Dlatego proszę kolegę karfowicza żeby nie pisał do mnie na priva że ma to czego szukam - obejdzie się.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
W regulaminie giełdy jest wyraźnie napisane aby nie dogadywać się przez pw tylko na forum, dla bezpieczeństwa. Widać kolega opisany w tym temacie dalej ma nas głęboko w d.
-
- Beczkarz
Witam też dostałem wiadomość na pw od karfowicza kilka dni temu , z ofertą sprzedaży .....
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
i wkółko to samo. pognać bydlaka a najlepiej zastrzyk usypiający i do rowu z wapnem ...
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
Jest regulamin oznaczony na czerwono dotyczący sprzedających jak i kupujących. Jeżeli ktoś kupuje przez PW to co ja poradze? Jesteśmy dorośli.
Skoro ponownie zostałem wezwany do odpowiedzi to po kolei.
Joseph W przypadku kierunków nie pamiętam abym oferował ci dymione kierunki. Natomiast oryginalny trójkąt ostrzegawczy za 150 zł. i owszem. Odpisałeś że dasz 100 zł. i prosisz o fotki. Teraz piszesz że to cena kosmiczna i masz pretensje ze nie podjąłem z tobą prób targowania ceny. gdybym ją podjął pewno skończyło by się na 120-130 zł. z przesyłką a tak miałeś możliwość znalezienia gdzieś jak twierdzisz za 30-50 zł. więc właściwie powinieneś być mi wdzięczny że się nie targowałem. Jest to także dowód że nikogo nie zmuszam i nie nalegam na to by korzystał z moich propozycji. Co do cen to jeszcze raz podkreślam są to jedynie moje propozycje do których każdy sprzedający ma prawo. Ciekawostką jest że ceny części proponowane przeze mnie uważane są za kosmiczne natomiast jeśli ktoś na tym czy innych forach ogłasza do sprzedaży cały samochód to ceny są niejednokrotnie dużo wyższe niż te na olx allegro itp. Też można by pukać się w czoło za co ktoś chce 25-35 tyś. a nawet ponad 50 tyś. za auta w stanie wcale nie idealnym za model który nie jest znów taki wiekowy i w dodatku wyprodukowany był prawie w 3 milionach egzemplarzy. Dla porównania model W 110 (skrzydlak) który był produkowany prawie dwie dekady wcześniej i powstało go ponad cztery razy mniej egzemplarzy jest oferowany w podobnych a nawet niższych cenach. Więc jeszcze raz powtarzam na przedmioty używane nie ma cen za dużych czy za małych tylko takie jakie za nie chce sprzedający i takie jakie chce lub może zapłacić osoba zainteresowana.
kazios W brew temu co piszesz nie mam nikogo w d. Próbowałem odpowiadać na ogłoszenia na forum ogólnym podając od razu moją cenę ( zrobiłem tak w wymienionym tu ogłoszeniu kolegi Joseph i innych) ale od moderatora otrzymywałem powiadomienia że moja odpowiedż nie została zaakceptowana " z powodów regulaminowych" więc piszę na priva.
piotrjarocin Tak wysłałem PW z propozycją sprzedaży wtyczki do radia w cenie dużo niższej niż to sugerował inny forumowicz.
Kowal_80 U ciebie widzę właśnie w kółko to samo. Nienawiść, nawoływanie do zbrodni ale widzę że coraz bardziej radykalne i faszystowskie rodem z obozów zagłady. Opanuj się człowieku i zamiast bimbru napij się meliski na uspokojenie.
Joseph W przypadku kierunków nie pamiętam abym oferował ci dymione kierunki. Natomiast oryginalny trójkąt ostrzegawczy za 150 zł. i owszem. Odpisałeś że dasz 100 zł. i prosisz o fotki. Teraz piszesz że to cena kosmiczna i masz pretensje ze nie podjąłem z tobą prób targowania ceny. gdybym ją podjął pewno skończyło by się na 120-130 zł. z przesyłką a tak miałeś możliwość znalezienia gdzieś jak twierdzisz za 30-50 zł. więc właściwie powinieneś być mi wdzięczny że się nie targowałem. Jest to także dowód że nikogo nie zmuszam i nie nalegam na to by korzystał z moich propozycji. Co do cen to jeszcze raz podkreślam są to jedynie moje propozycje do których każdy sprzedający ma prawo. Ciekawostką jest że ceny części proponowane przeze mnie uważane są za kosmiczne natomiast jeśli ktoś na tym czy innych forach ogłasza do sprzedaży cały samochód to ceny są niejednokrotnie dużo wyższe niż te na olx allegro itp. Też można by pukać się w czoło za co ktoś chce 25-35 tyś. a nawet ponad 50 tyś. za auta w stanie wcale nie idealnym za model który nie jest znów taki wiekowy i w dodatku wyprodukowany był prawie w 3 milionach egzemplarzy. Dla porównania model W 110 (skrzydlak) który był produkowany prawie dwie dekady wcześniej i powstało go ponad cztery razy mniej egzemplarzy jest oferowany w podobnych a nawet niższych cenach. Więc jeszcze raz powtarzam na przedmioty używane nie ma cen za dużych czy za małych tylko takie jakie za nie chce sprzedający i takie jakie chce lub może zapłacić osoba zainteresowana.
kazios W brew temu co piszesz nie mam nikogo w d. Próbowałem odpowiadać na ogłoszenia na forum ogólnym podając od razu moją cenę ( zrobiłem tak w wymienionym tu ogłoszeniu kolegi Joseph i innych) ale od moderatora otrzymywałem powiadomienia że moja odpowiedż nie została zaakceptowana " z powodów regulaminowych" więc piszę na priva.
piotrjarocin Tak wysłałem PW z propozycją sprzedaży wtyczki do radia w cenie dużo niższej niż to sugerował inny forumowicz.
Kowal_80 U ciebie widzę właśnie w kółko to samo. Nienawiść, nawoływanie do zbrodni ale widzę że coraz bardziej radykalne i faszystowskie rodem z obozów zagłady. Opanuj się człowieku i zamiast bimbru napij się meliski na uspokojenie.
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
Wiem co pisze. To ogłoszenie ja usunąłem. Ceny może i były ale zdjęć nie. Nie mam już zamiaru każdego z osobna upominać, poprostu wywalam.karfowicz pisze: kazios W brew temu co piszesz nie mam nikogo w d. Próbowałem odpowiadać na ogłoszenia na forum ogólnym podając od razu moją cenę ( zrobiłem tak w wymienionym tu ogłoszeniu kolegi Joseph i innych) ale od moderatora otrzymywałem powiadomienia że moja odpowiedż nie została zaakceptowana " z powodów regulaminowych" więc piszę na priva.