Szyberdach i odpływy

Moderator: Tomek

oktopus
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 230E '84

Szyberdach i odpływy

Post autor: oktopus »

Proszę o poradę jak się najlepiej zabrać za szyber- potrzebuję wymienić wszystkie uszczelki i sprawdzić (prawdopodobnie zatkane) odpływy. Co trzeba zdemontować, żeby dostać się do tych odpływów i je skontrolować?
Na razie mam wyjętą tylko tylną szybę, bo niestety przez przegnite podszybie też ciekło.
w123/250
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 123/250

Re: Szyberdach i odpływy

Post autor: w123/250 »

odpływy masz w słupku A i słupku C,a do zdjecia szyber dachu musisz zdjac podsufidkę,potem po naroznikach takiej jakby wanienki sa sróby mocujace do dachu które trzeba odkrecic,jako takich uszczelek tam nie ma,odetkac odpływy można powietrzem,przednie po otwarciu szybra masz takie w rogach kanaliki,wkładasz pistolet z wiatrem i dmuchasz badz jak wolisz drucikiem az wyjda w słupkach A,tylne odpływy sa w słupku C pod osłonami ozdobnymi w tych kratkach i tam sobie trzeba znależć wyjscie rurek gumowych i dmuchnąć wiaterkiem
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Jak juz planujesz taka gruba akcje to sciagnic calkiem szyber i zrob porzadnie, musisz zdemontowac oslony słupków przednich i tylnych, oslony przeciwsloneczne, lusterko, maskownice miedzy szyberkiem a szyba i w koncu podsufitke, wtedy masz szyber na wierzchu, miedzy wanna szyberdachu i dachem masz gabke ktora parcieje i leje sie do srodka na zakretach, sciagnij caly szyber, wtedy ladnie sobie odnowisz cala wanne, i miedzy wanne a dach dasz sobie nowa uszczelke, ja polecam taki autokit w laskach, formuje sie jak plastelina i jest jak Lenin, wiecznie zywy, nie peka, nie twardnie, jest the best
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

hahahaha Oskarinio,dobre podsumowanie ;)
ODPOWIEDZ