Montaż konsoli przedniej
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Re: Montaż konsoli przedniej
Pilne pytanie, mam beczke taxi z oryginalna deska z wycieciem na taxometr i konsola nawiewow z dwoma pokretlami, chcialbym zmienic deske na cywilniaka i konsole nawiewow na 3 pokretla, pytanie, czy linki beda pasowac do tego zestawu a jak nie to co trzeba zmienic zeby to dzialalo jak nalezy i czy wogule ta konsola bedzie pasowac w moj tunel
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkomistrz
Jeszcze raz to samo pytanie, moze akurat ktos pomoze, w mojej taxie mam dwa suwaki u gory ktorymi steruje sie otwarciem powietrza na lewa i prawa strefe, na dole po lewej stronie mam cieplo-zimno ale wspólne na obie strefy a po prawej wentylator 1-2-3, chcialbym zmienic caly tunel z panelem nawiewu z wersji cywilnej i chyba bede musial zamontowac panel na 3pokretla i dwa suwaki, chodzi mi o to czy ktos moze robil taki zabieg wczesniej, czy linki beda mi pasowac do innego panelu nawiewu, a jesli tak to (wiem ze to nie gielda ale chcialbym odrazu zaznaczyc) nabyl bym od kogos z was taki tunel z panelem droga kupna badz handlu wymiennego
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 2.0 Diesel
Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie ale może przy okazji pomożesz mi w tej sprawie, chodzi o demontaż panelu nawiewu, chciałem wymienic zarówki od zakresu temperatury, Wyjąłem pokrętła, odkręciłem nakrętki kluczem 24 i teraz pasuję zdjąć panel ale blokują go dwa suwaki..
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Ściągasz z suwaków te dwa plasticzki, po prostu ciągniesz do siebie i ot tyle, cała filozofia.
Panel po odkręceniu 3 nakrętek w miseczkach i wyciągnięciu 2 suwaków nawiewów musi wyjść
Panel po odkręceniu 3 nakrętek w miseczkach i wyciągnięciu 2 suwaków nawiewów musi wyjść
-
- Beczuszkarz
Ok wylazły, wolałem wcześniej zapytać niż wcześniej urwać dzieki
-
- Beczkomistrz
A powiecie mi chcociaz za co odpowiadaja dokladnie suwaki u gory, i jaka jest roznica jak jest jeden lub dwa
- Tomek
- Moderator
Było już na forum
http://i.imgur.com/joW4vz6.jpg
1. - Regulacja temperatury lewego nawiewu(kierowca).
2. - Włącznik dmuchawy.
3. - Regulacja temperatury prawego nawiewu(pasażer).
4. - Regulacja siły nawiewu lewego(kierowca).
5. - Regulacja siły prawego nawiewu(pasażer).
Idąc za wypowiedzią Nex@pl:
http://i.imgur.com/joW4vz6.jpg
1. - Regulacja temperatury lewego nawiewu(kierowca).
2. - Włącznik dmuchawy.
3. - Regulacja temperatury prawego nawiewu(pasażer).
4. - Regulacja siły nawiewu lewego(kierowca).
5. - Regulacja siły prawego nawiewu(pasażer).
Idąc za wypowiedzią Nex@pl:
Reguluje się tylko i wyłącznie nadmuch góra dół. Suwaki ustwaione do siebie, czyli lewy maksymalnie w prawo, a prawy maksymalnie w lewo to siła nadmuchu jest największa w bocznych kratkach (góra dół praktycznie zamknięte). Rozsunięte na zewnątrz - boczne nawiewy dmuchają ledwo co lub wcale, góra dół dmucha tak samo. Obydwa suwaki w lewo - maksymalny nawiew na szybę, obydwa w prawo maks nawiew na nogi.
Mam nadzieję, że nic nie przeręciłem. Środkowy nawiew nad suwakami reguluje się suwakiem i jest to bezpośrednie powietrze zzewnątrz jak to już zostało opisane.
-
- Beczkomistrz
Aha, wiec chcyba ja do takiej przerobki potrzebuje taki panel jak ty opisales Yetitom, z dwoma suwakami u gory, bo tez mam rozdzielenie na prawo lewo, tylko ze temperature z lewej i prawej mam wspólna, trzeba bedzie chyba linki zmieniac...
-
- Beczuszkarz
Idąc dalej tym tematem, nad konsolą mamy różne przełączniki jak u Was z intensywnością ich podświetlenia, u mnie jedynie regulacja wysokości swiateł dość wyraźnie, natomiast szyber, el antena, podgrzewanie tylnej szyby świecą marnie
- Tomek
- Moderator
M_Pawel, zobacz czy swiatlowody sa dobrze wetkniete do gniazda. jak zdejmiesz ten gorny plastik w ktorym sa wlasnie przyciski to po lewej stronie jest gniazdo z 6 otworami na przewody. Mozesz tez wymienic zarowke od razu ale wydaje mi sie że to pierwsze A ten plastik zdejmuje sie poprzez wyciagniecie go od dołu podwazajac delikatnie żeby wyszedl z zatrzaskow. potem wypychasz przyciski, rozlaczasz wtyczki i to wszystko
Oskar-123 : tak naprawdę to.. nie mam pojecia jak jest to zrobione w taxi. Wiem na pewno ze pokretla temperatury jak sa w sedanie maja 2 linki (jedna na jedno pokretlo). Oby sie nie okazalo ze nagrzewnice tez trzeba cala zmieniac, ale watpie
Oskar-123 : tak naprawdę to.. nie mam pojecia jak jest to zrobione w taxi. Wiem na pewno ze pokretla temperatury jak sa w sedanie maja 2 linki (jedna na jedno pokretlo). Oby sie nie okazalo ze nagrzewnice tez trzeba cala zmieniac, ale watpie