Blacharka W123

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Davidoff
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: C

Blacharka W123

Post autor: Davidoff »

Witam

Jaki rodzaj blachy i jakiej grubości będzie najlepszy do zrekonstruowania podłogi? Czy blacha ocynkowana ogniowo o grubości 1,5 mm będzie wystarczająca? Jakiej wielkości arkusz potrzeba na odbudowę podłogi w Coupe?

Pozdrawiam
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: Blacharka W123

Post autor: Kowal_80 »

jak dobrze kojarze to podłoga miała 1.2.
a czemu chcesz to klepać z arkusza? toć dostępne są gotowe płaty podłogi do w123
Awatar użytkownika
Davidoff
Beczkolak
Beczkolak

A nie jest czasem tak ze te gotowce sa sporo ciensze (ponizej 1mm) ? Poza tym nie wiem czy w gotowcu beda zgadzaly sie wszystkie przetloczenia i wypustki a mam mozliwosc wykonania takowych przetloczen na maszynie.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

jutro jak nie zapomne to Ci zmierze gotowca.
ja własnie jestem po wstawianiu takiej gotowej podłogi. wymieniałem jej tylko kawałki,wzdłuż progów. większość przetłoczeń pasowała. gdzieniegdzie może były minimalne różnice,ale młotek i migomat czyni cuda ;) jak jeszcze w miejsce połączenia dam mase uszczelniającą to już w ogóle będzie elegancja. a pamiętajmy,ze na to wszystko idą jeszcze maty wygłuszające,które zamaskują to całkowicie
EDIT
zmierzyłem tą którą mam u siebie. lekko ponad 1mm
Awatar użytkownika
Davidoff
Beczkolak
Beczkolak

A ile potrzeba blachy na odtworzenie podlogi? Pomijajac gotowe platy... I czy typ blachy ktory podalem w pierwszym poscie bedzie odpowiedni??
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

z tego co wiem, to nie, bo blacha powinna być tej samej grubości co oryginał. I nie chodzi o zboczenie typu 100% jak w fabryce, tylko z moich wiadomości najlepiej współpracuje takie połączenie
ODPOWIEDZ