odpływ wody spod akumulatora

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
tranzystor
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: na razie żaden :(

odpływ wody spod akumulatora

Post autor: tranzystor »

Hej,
potrzebuję zdjęcie, jak to powinno wyglądać oryginalnie w sedanie. Spadły deszcze, mam jezioro, rozbebeszyłem i nie wygląda to dobrze. Wydaje mi się, że wogóle nie mam odpływu bo jakiś magik to zakleił. Oderwałem jakieś dziwne blaszki i teraz jest ładny otwór, ale chyba do kabiny....

Tylko - tam jakby są dwie ścianki grodziowe, może to co oderwałem właśnie udrożniło oryginalny odpływ? Dlatego potrzebuję fotki.

pozdrawiam,
Marcin

PS
pewnie następny post będzie z pytaniem o blacharza;)
Załączniki
20151018_185357m.jpg
Awatar użytkownika
tranzystor
Beczkofan
Beczkofan

Re: odpływ wody spod akumulatora

Szukam zdjęć w internecie i dochodze do wniosku ze cała ta półeczka to jakiś kompletny ulep.
Załączniki
20151018_185328m.jpg
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Post autor: Rafako »

Hmmm, ale akumulator jest w komorze silnika a odpływ powinien być na podszybiu... Jak zdejmiesz wycieraczki, usuniesz tą blaszkę pośrodku podszybia i zdejmiesz kratki, to masz swobodny dostęp do odpływów. Pod akumulatorem chyba nic nie ma (ale nie jestem pewien). Jak chcesz to moja beczka stoi w garażu przy KEN z wyciągniętym akurat aku, to możesz jutro podjechać wieczorem i sobie zobaczyć jak jest u mnie :)
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Awatar użytkownika
tranzystor
Beczkofan
Beczkofan

Z tej półeczki musi być jakiś odpływ, albo ona musi mieć spadek. Ten odpływ z podszybia to inny temat.

Widziałem na fotach że w (nie we wszystkich) jest odpływ z tej półeczki, przy błotniku, mniej więcej nad nim jest odpływ z tej komory gdzie jest sprężyna od maski. U mnie nie ma odpływu ani spadku, stoi błocko i ruda zrobiła dziurę do kabiny.

PS
tadammmm, znalazłem jak to powinno wyglądać:
Załączniki
3c1f485b.jpg
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

to jest tak jak na fotce którą wrzuciłeś. jutro moge pstryknąć fotke jak to u mnie wyszło bo akurat w zeszłym tyg wymienialiśmy całą tą blache pod akumulatorem
Awatar użytkownika
tranzystor
Beczkofan
Beczkofan

Hej,
własnie wróciłem od auta. Kretyn blacharz zakleił bardzo dokładnie ten fabryczny otwór twardą gumą, wycinałem ją z godzinę. Woda się zbierała i oczywiście poszła do kabiny.

Tak więc fotki już nie musisz robić. Zaklajstruję dziurę do wnętrza, a wyspawa się to przy okazji większych robót.
Kowal_80 pisze:to jest tak jak na fotce którą wrzuciłeś. jutro moge pstryknąć fotke jak to u mnie wyszło bo akurat w zeszłym tyg wymienialiśmy całą tą blache pod akumulatorem
ODPOWIEDZ