Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.

Moderator: Tomek

wiktor92
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 230e, 300d

Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.

Post autor: wiktor92 »

Witam . W swoim kombiaku zauważyłem że zaczyna pękać deska rozdzielcza ( obok głośnika z prawej strony ) i zastanawia mnie to jak to zatrzymać ponieważ obecnie nic praktycznie nie widać( pęknięcie ma 1-2cm ) a sama deska jest idealna więc szkoda żeby poszło dalej. Może macie jakieś sposoby żeby nie poszło dalej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Re: Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.

Post autor: Tomek »

Przykrywać czymś deskę, tak jak są np. te maty na szybę chroniące od mrozu i słońca.
Deski pękają od słońca dlatego chyba tylko tak można się przed tym uchronić.
wiktor92
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 230e, 300d

Post autor: wiktor92 »

Bardziej chodzi mi o to czy można jakimś klejem zalać zeby dalej nie szło bo deska już była pęknięta u poprzedniego właściciela a u mnie raczej nic nowego nie będzie się dziać ponieważ mecedes stoi sobie w klimatyzowanym garażu ze stałą temperaturą 15 stopni :)
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

każde pęknięcie hamuje się wiercąc na jego końcu mały otwór
Awatar użytkownika
Hilek
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D

Post autor: Hilek »

wiktor92 pisze:Bardziej chodzi mi o to czy można jakimś klejem zalać zeby dalej nie szło bo deska już była pęknięta u poprzedniego właściciela a u mnie raczej nic nowego nie będzie się dziać ponieważ mecedes stoi sobie w klimatyzowanym garażu ze stałą temperaturą 15 stopni :)
Pęknie i tak:), bo piankowy materiał, którym pokryty jest metalowy stelaż konsoli, generuje naprężenia na zewnętrzną okleinę, która z kolei wykonana jest z gumy (występującej pod nazwą eko-skóra, derma itp) i to wszystko razem pięknie się utlenia i w cudowny sposób pęka.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
ODPOWIEDZ