Maty bitumiczne, a odprowadzenie wody.
Moderator: Tomek
Maty bitumiczne, a odprowadzenie wody.
Witajcie, jestem przed układaniem wygłuszenia podłogi. Natomiast "pròba wody" pokazuje, że woda stoi w przetłoczeniach podłogi (a nie w każdym są odpływy). Nie jestem pewien co najlepiej w tej sytuacji zrobic. Chyba wykleję maty tylko w miejscach gdzie nie zbiera sie woda. W innym wypadku woda zebrana pod nimi raczej nie odparuje. Oryginalne odpływy są, ale nie wszystko spływa. Mam nowe uszczelki drzwi itd. wiec teoretycznie nie powinno nic zalewać, ale na pewno chcę mieć możliwość okresowej kontroli tych miejsc. Chętnie poznam Wasze doświadczenia.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: Maty bitumiczne, a odprowadzenie wody.
eeeee.....
to w podłodze są odpływy? są otwory technologiczne, zaślepione zatyczkami, ale odpływy?
to w podłodze są odpływy? są otwory technologiczne, zaślepione zatyczkami, ale odpływy?
No może faktycznie nie wszędzie. Ale pod nogami pasażera z przodu jest cos co wygląda na odpływ.
Jakie grubości maty stosujecie?
Witam! dołączam się do pytania odnośnie grubości mat. W ogóle za niedługo będę kończyć remont blacharki, możecie powiedzieć jak zabezpieczacie podłogę i jakie stosujecie wygłuszenia ?
Co do podłogi to polecam zainteresowac sie produktem "ikorol". Ja wlasnie to zastosuje, a potem chyba kolorem i na to maty. Tyle, że chyba nie zakleje nimi tych podłużnych przetlocze. Już raz zrywałem takie maty, a pod nimi stała woda...
Ten sam temat znalazłem na /8, polecam : http://www.w114-115.org.pl/f/viewtopic. ... hilit=maty