Jedzie i Staje :(

Moderator: Tomek

sebagiorgio
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 230 CE

Jedzie i Staje :(

Post autor: sebagiorgio »

Witam serdecznie pierw Chce Sie przywitac Poniewaz jestem tutaj nowym i szczesliwym posiadaczem Mercedesa W123 Model 230 CE.
Mam Klopot z ktorym nie radze sobie. Kupilem tydzien temu Auto mercedesa 230CE benzyna zakupiony w niemczech rok produkcji 1981. Problem polega na tym ze jade autem przejzedzam bez problemu kolo 20 do 50 km po czym Staje gasnie i nicc. Po odczekaniu jakies 30 do 45 minut gdy z lekka sie schlodzi odpala i jedzie znow ten sam odcinek staje i tak w kolko czy mozecie mi powiedziec o co Kaman od czego mam zaczac szukanie? czy mial ktos juz taki problem? dodam ze nie posiaada instalacji LPG przebieg 230 tys km odpala na dotyk jak jest zimny i wszytsko zaczyna sie gdy sie nagrzeje. z Gory dziekuje za pomoc :) POzdrawiam Sebastian
Awatar użytkownika
Grzegorz207Karman
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 300SD/T1

Re: Jedzie i Staje :(

Post autor: Grzegorz207Karman »

Sprawdz czy to samo dzieje sie tez na benzynie jak jezdzisz .Zmien jak niezmieniles filtry benzyny gazu .Te silniki maja problem z walkiem rozrzadu .Dobrze sprawdzic szczeliniomierzem na zimnym i cieplym (goracym) co sie dzieje i ustawic.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ