Naprawa spryskiwaczy
Moderator: Tomek
- Jarek
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: Coupe 230C
Naprawa spryskiwaczy
Witam,
Ponieważ nie działał mi prawy spryskiwacz, zabralem się za sprawdzenie przyczyn - lewy działa bez zarzutu, wszystko drożne, przewód między prawym i lewym też, natomiast prawy ... no właśnie - jak zdemontować to co jest na zdjęciu? Domyślam się, że coś tam się musiało przytkać, bo przy wciśnięciu dźwigni w kabinie pryśnie parę kropel na kilka cm i to wszystko. Tam jest jakiś gwint? Demontowaliście to kiedyś?
Dzięki
Jarek
Ponieważ nie działał mi prawy spryskiwacz, zabralem się za sprawdzenie przyczyn - lewy działa bez zarzutu, wszystko drożne, przewód między prawym i lewym też, natomiast prawy ... no właśnie - jak zdemontować to co jest na zdjęciu? Domyślam się, że coś tam się musiało przytkać, bo przy wciśnięciu dźwigni w kabinie pryśnie parę kropel na kilka cm i to wszystko. Tam jest jakiś gwint? Demontowaliście to kiedyś?
Dzięki
Jarek
- Załączniki
-
- spryskiwacz.GIF (47.19 KiB) Przejrzano 1890 razy
Re: Naprawa spryskiwaczy
z tego co pamietam to ciagnie sie w przeciwna strone i wyskoczy ze spryskiwacza. Jutro zobacze bo gdzies mam stare spryski.
Od spodu, pod kapturkiem spryskiwacza jest element rozporowe, który można ścisnąć wąskimi kombinerkami i całość ładnie wychodzi do góry.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
tak tylko najpierw sciaga sie te widoczne kolanka
- Jarek
- Beczuszkarz
Nie da rady tak. Kolanka nie idzie wyciągnąć, wygląda jakby to ktoś posklejał, albo siedzi jedno w drugim tyle, że efekt podobny. Wywalilem stary kabel wraz ze sztukowanymi łączeniami, dałenm nowy ... lewy spryskiwacz daje lepiej, prawy w zasadzie bez zmian.
Głupie pytanie: WD40 może mu pomóc?
Głupie pytanie: WD40 może mu pomóc?
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D
Witam
Ja ściągałem wężyk i potem kompresorem w drugą stronę przepycham i jak na razie cisza
Ja ściągałem wężyk i potem kompresorem w drugą stronę przepycham i jak na razie cisza
- Jarek
- Beczuszkarz
ja usiłowałem większą strzykawą z wodą ... efekt jest taki, że szlag trafił strzykawkę
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D
Jak jest bardzo zapchany to na początek wyrwij sobie jeden drucik np. ze szczotki drucianej i przepchaj.
nowy spryskiwacz z tego co pamietam 30 w ASO. Jutro moze wkleje foty rozebranego spryskiwacza.
- Jarek
- Beczuszkarz
Będę wdzięczny. Dzięki również za informację o cenie w ASO, jak nie dam rady to się tam udam.