Witam,
Problem jest następujący:
W aucie BEZUSTANNIE spala się przerywacz zapłonu. Mechanicy wymieniali go już 5 razy i za każdym razem jest to samo: auto przejeżdża elegancko kilkanaście kilometrów i robi się problem.
Ostatni magik stwierdził jednak, że pod maską nie mam modułu zapłonowego! I faktycznie montowanej do nadwozia 'puszki' po prawej stronie nie widać, ale nie ma również kabla, więc pytanie czy element ten jest w każdym silniku?
Jeśli możecie to prześlijcie mi proszę zdjęcia tego modułu i kabla którego powinienem szukać (może, może jest gdzieś zaślepiony...)
Silnik 280 benzyna
Problem z przerywaczem zapłonu...
Moderator: Tomek
Re: Problem z przerywaczem zapłonu...
Czy na prawdę nikt nie może zamieścić zdjęcia pokazującego sposób podłączenia modułu zapłonowego?
Proszę o pomoc...
Proszę o pomoc...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: Problem z przerywaczem zapłonu...
tutaj masz pełny opis modułu zapłonowego - zdjęcia, schematy itd. http://mb.bolinko.org/15/warsztat-mainm ... tsz8u.html
Co do pytania, czy jest on zawsze - tego nie wiem, ale nie widziałem nigdy, żeby nie było. U mnie np. nie ma rezystorów pomiędzy modułem a cewką zapłonową, a działa
Co do pytania, czy jest on zawsze - tego nie wiem, ale nie widziałem nigdy, żeby nie było. U mnie np. nie ma rezystorów pomiędzy modułem a cewką zapłonową, a działa