Ceny części....

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

badstuff
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 200E

Ceny części....

Post autor: badstuff »

...mam propozycję, myślę, że niejeden byłby zainteresowany a dużo informacji można by znaleźć w jednym temacie. Chodzi mi aby tu wpisywać ceny części które się w ostatnim czasie kupowało (ASO lub podróbki z namiarami). Co wy na to?
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Re: Ceny części....

Post autor: Wojtek »

a nie łatwiej np przez tą stronę sobie sprawdzać ?
http://parts.mbclub.pl/66828037
badstuff
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 200E

Post autor: badstuff »

....no nie wien. Chodzi mi ze czesto jak sie kupuje mozna wynegocjowac ceny, czasem jak sie kupuje sa okresowe promocje a do tego nic nie dowiesz sie o zamiennikach. Ka uwazam ze yakibtemat ma sens.
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

dobrze, np. cena uszczelek na chromy rynienek to około 300 zł/szt. Wynegocjowałem w swojej okolicy te same uszczelki za około 260 zł/szt. Co da Ci ta informacja 500 km ode mnie ?

Rozumiem zasadność tematu z promocjami, ale z cenami z ASO?
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

tak podlacze sie do tematu. uszczelki na chromy rynienek. szukalem w serwisie do coupe i juz sa niedostepne, wiec jak je zdobyc ?
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Wedlug mnie temat fajny chociażby po to zeby wiedziec na co byc przygotowanym zabierajac sie za robote swojego autka, takie zestawienie cen np. tuleje metalowo gumowe lemfordera za tyle, febiego za tyle, wtedy kazdy wie ile co kosztuje i ewentualnie na co go stac
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Awatar użytkownika
Hilek
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D

Post autor: Hilek »

Temat troszkę z d... bo cena części się zmienia ze względu na jej ogólną dostępność, koszty transportowe i marże sprzedawcy, a w efekcie to ktoś rzuci, że kupił coś za 100 PLN inny doda, że to samo za 5 PLN ze szrotu i do czego taka wiedza się przyda?! Tu już jest dział kupię, sprzedam i polecani fachowcy i co jakiś czas ktoś się ogłasza z cenami części. Ewentualnie można byłoby pochwalić się ile kosztowały poszczególne usługi, lub części przy np. remoncie w danym warsztacie, sklepie idt.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
Nex@pl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: sedan

Post autor: Nex@pl »

Usługi też nie bardzo, co rejon to inna cena. Aczkolwiek ostatnio w ASO w Szczecinie za udrożnienie odpowietrzenia mostu i dolewke 200ml oleju do dyfra zapłaciłem 150zł ;-) Cieklo z uszczelniacza na walku wychodzacym ze dyferencjalu, po tym zabiegu sucho.
ODPOWIEDZ