Dziadzia Hilek
Moderator: Tomek
Re: Dziadzia Hilek
Jeszcze jedno co muszę przyznać to jestem naprawdę zadowolony z poziomu obsługi, pracy i zaangażowania lakiernika, więc szczerze polecam:
http://youtu.be/uv68qqwvuW8
http://youtu.be/uv68qqwvuW8
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
Ktoś na forum podał link do aukcji na Allegro z fornirem zebrano, zobaczcie do czego doszedłem idąc tą drogą
W związku ze znaczny przekroczeniem budżetu, posiadaniem kilku zdezelowanych części, których nie miałem zamiaru wykorzystać w tym życiu: i kilku ważniejszych rzeczy do zrobienia, których nie miałem ochoty zrobić - zrobiłem to: A wszystko za pomocą samoprzylepnej folii termokurczliwej (45cmx150cm) za którą zapłaciłem 5 zł
W związku ze znaczny przekroczeniem budżetu, posiadaniem kilku zdezelowanych części, których nie miałem zamiaru wykorzystać w tym życiu: i kilku ważniejszych rzeczy do zrobienia, których nie miałem ochoty zrobić - zrobiłem to: A wszystko za pomocą samoprzylepnej folii termokurczliwej (45cmx150cm) za którą zapłaciłem 5 zł
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
wyszło rewelacyjnie a jak w porównaniu do reszty drewien? jest duża różnica ?
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Pomysł dobry, coś podobnego widziałem w fanach 4 kółek jeśli nie to samo.
Nie podoba mi się jednak odcień - jest za jasny!! trzeba by zrobić coś żeby był ciemny jak w oryginale, chyba po to właśnie jest bejca.
Nie podoba mi się jednak odcień - jest za jasny!! trzeba by zrobić coś żeby był ciemny jak w oryginale, chyba po to właśnie jest bejca.
Listewki z deski, które akurat mam, są ciemniejsze (zobaczycie jak dodam zdjęcia), ale wydaje mi się, że i tak są ciemniejsze od większości listewek jakie widziałem:P. Myślałem też, żeby okleić tą folią również listewki ale to byłaby już zbrodnia tym bardziej, że jest to rozwiązanie tymczasowe, a przynajmniej tak zakładam:)
Myślę, że fornir, bejca i lakier to trochę za dużo zachodu jak na części, którymi akurat dysponowałem.
Myślę, że fornir, bejca i lakier to trochę za dużo zachodu jak na części, którymi akurat dysponowałem.
Montaż podsufitki:
Ostatnio zmieniony 27 mar 2015, 11:11 przez Hilek, łącznie zmieniany 1 raz.
Szyby:)
Żeby zachować kolejność wykonanych prac to muszę jeszcze wspomnieć, że przed położeniem podsufitki wymieniłem wygłuszenie dachu. I tak oryginalna gąbka na masie bitumicznej na słupkach i gąbka na suficie została zastąpiona pianką poliuretanową o grubości 10 i 20 mm.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2015, 11:10 przez Hilek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
ten pręt naciągający podsufitkę z tyłu masz jeden, czy dwa ? Pytam, bo u mnie był jeden, ale w podsufitce jest materiał pod drugi i w karoserii są otwory na mocowanie tego pręta...
Pręt miałem tylko jeden i jedno przeszycie w oryginalnym materiale, ale otwory w karoserii są cztery z tym że dwa w miejscu szyberdachu.