Ma ktoś z Was szanowni forumowicze lampkę oświetlenia nad głowami pasażerów siedzących na kanapie - kod z tabliczki wyposażenia 876.
Jeśli tak to mam dwie prośby:
1. Proszę o zdjęcie jak wygląda ta lampka, i jak wygląda w samochodzie (w szczególności czy jest bezpośrednio nakładana na podsufitkę, czy podsufitkę w tym miejscu trzyma jeszcze jakaś ramka).
2. Z którego miejsca oryginalnie jest zasilana, którędy szedł przewód.
OŚWIETLENIE KABINY
Moderator: Tomek
OŚWIETLENIE KABINY
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: OŚWIETLENIE KABINY
U mnie w temacie masz trochę zdjęć, gdzie widać lampkę i przewody - może coś wypatrzysz Z tego co pamiętam, to masę brała gdzieś koło siebie, a plus szedł w wiązce tej pod kierowcą, a potem słupkiem. Na 95% nie było ramki przy podsufitce, tylko zwykła dziura, a trzymało się na wytłoczeniu w karoserii. Nie mam jak dokładnie sprawdzić, bo auta jeszcze nie odebrałem.
http://www.beczkolandia.com.pl/viewtopic.php?f=5&t=64
http://www.beczkolandia.com.pl/viewtopic.php?f=5&t=64
Ok, dzięki. Przyznam się, że kilka razy przeglądałem odbudowę Twojego auta ale nigdy wcześniej nie zwróciłem uwagi na te lampki:)
A teraz będzie trudniej: czy lampka tylna różni się od przedniej, bo na zdjęciach wyglądają podobnie?
A teraz będzie trudniej: czy lampka tylna różni się od przedniej, bo na zdjęciach wyglądają podobnie?
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
jeżeli się nie pali to jutro moge zrobić foto story z tej lampki. bo i tak auto wybebeszone. ale lampka jeszcze na miejscu i nawet zżera mi aku jak wietrze chrupka.
Spoko, będę wdzięczny.
-
- Beczkomistrz
obiecane fotki. troche rozmazane,ale nie potrafie przestawić aparatu. mam nadzieje,że to co istotne będzie widać.
tu widać,że masa jest przykręcona nad samą lampką a prądowy wchodzi pod podsufitke i wędruje nad szybą w kierunku lewego słupka
tu widać jak kabel schodzi po słupku,tam gdzie góra pasa jest przykręcona i już pod zwijakiem pasa idzie z tą główną wiązką. pod zwijakiem to ten czarny z czerwoną "obrączką".
dalej już idzie z tą wiązką kabli po podłodze
tu masz fotke porównania z lampką przednią. kształt mają ten sam,różnią się tym,że przednia ma przełącznik a tylna nie. no i "wnętrznościami".
jak by coś jeszcze to mów śmiało
pozdrawiam
tu widać,że masa jest przykręcona nad samą lampką a prądowy wchodzi pod podsufitke i wędruje nad szybą w kierunku lewego słupka
tu widać jak kabel schodzi po słupku,tam gdzie góra pasa jest przykręcona i już pod zwijakiem pasa idzie z tą główną wiązką. pod zwijakiem to ten czarny z czerwoną "obrączką".
dalej już idzie z tą wiązką kabli po podłodze
tu masz fotke porównania z lampką przednią. kształt mają ten sam,różnią się tym,że przednia ma przełącznik a tylna nie. no i "wnętrznościami".
jak by coś jeszcze to mów śmiało
pozdrawiam
Piękne dzięki, o to mi chodziło:)
-
- Beczkomistrz
spoko luzik,po to jest to forum