Panowie sytuacja następująca. Jadę dzisiaj po stolicy moja 240D i nagle dupa. Silnik chodzi, sprzęgło wciskam na światłach wrzucam 1 a tu bida nie jadę. Wrzucenie któregokolwiek biegu nic nie zmienia. Kolega mnie z holował. Podczas holu coś głośno pracowało, wydaje mi się że to wał, ale ręki sobie nie dam uciąć. Wrzuciłem 1 zajrzałem pod samochód wał przy moście nie obracał się. Czy możliwe że padła podpora wału? I przez to wał się rozpiął na krzyżaku ? Nigdy nie wyjmowałem wału więc nawet nie wiem jak to jest tam zbudowane. Czy raczej padła skrzynia ?
P.S może ktoś ma jakiś namiar na kogoś z kanałem w Warszawie.
Wesołego nowego roku
Podpora wału
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Podpora wału
najprawdopodobniej zerwales lacznik pomiedzy SB a walem. Zobacz czy obraca sie walek wyjsciowy ze skrzyni biegow.
Podpora nie ma nic do rzeczy. Mozna urwac podpore a wal jest na frezie wiec sie nie rozsunie.
pozdrawiam
Podpora nie ma nic do rzeczy. Mozna urwac podpore a wal jest na frezie wiec sie nie rozsunie.
pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
Lacznik jest z gumy laczony na 3 sruby do skrzyni i na 3 do walu o tym mowa?
tak. dokladnie taki sam jest z tylu przed tylnym dyfrem ale skoro wal sie nie obraca to zakladam ze to przy skrzyni.
-
- Beczkomistrz
Dobra nikogo z kanalem pewnie do jutra nie znajde to uzyje kraweznika i damy rade. do Radomia musze wrocic.