Witamy się
Moderator: Tomek
Re: Witamy się
Witam serdecznie,
Jestem w trakcie poszukiwania Beczki, do tej pory jezdze C124, ale czas to zmienic
Pozdrawiam z Łodzi!
Jestem w trakcie poszukiwania Beczki, do tej pory jezdze C124, ale czas to zmienic
Pozdrawiam z Łodzi!
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Fiu, fiu, są miejsca "w internetach" gdzie nick "Kaczy" cieszy się dużym zainteresowaniem adwersarzy...
Witamy na Beczkolandii.
Serdecznie pozdrawiam.
Witamy na Beczkolandii.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Rafako, polityka sie nie interesuje
chyba, że mam adwersarzy w innej dziedzinie
chyba, że mam adwersarzy w innej dziedzinie
Witam Wszystkich, z Zabrza
na imię mam Irek, jako laik w dziedzinie Mercedesa, rozglądam się za autkiem, którego wogóle nie znam.
jest mi ono zupełnie obce - kiedyś kuzyn miał W123 i pamiętam, że zimą "trochę to trwało" zanim odpalił.
myślę że mnie nie zawiedzie w codziennym użytkowaniu,
a jako Oldtimer da radość na później
wiem również, że stoi przede mną nie lada wyzwanie znaleźć i doprowadzić do stanu oryginalnego jakąś beczke
obecnie używam auta z grupy VAG
myślę że Szanowne Grono pomoże w wyborze ciekawego egzemplarza. celuję raczej w wersje oryginalne, niezmodzone.
na imię mam Irek, jako laik w dziedzinie Mercedesa, rozglądam się za autkiem, którego wogóle nie znam.
jest mi ono zupełnie obce - kiedyś kuzyn miał W123 i pamiętam, że zimą "trochę to trwało" zanim odpalił.
myślę że mnie nie zawiedzie w codziennym użytkowaniu,
a jako Oldtimer da radość na później
wiem również, że stoi przede mną nie lada wyzwanie znaleźć i doprowadzić do stanu oryginalnego jakąś beczke
obecnie używam auta z grupy VAG
myślę że Szanowne Grono pomoże w wyborze ciekawego egzemplarza. celuję raczej w wersje oryginalne, niezmodzone.
Witam. Piotrek 39l spod Lubina. 17 lat temu jezdzilem 200D z 82 a od roku jestem posiadaczem 230CE z 83 roku i od 6 lat W211 w kombi na kompresorze.
Pozostale ktore mialem spod gwiazdy to: W 124 230E, W 126 300SE, W 168 A160, W 210 E200.
Ps. Zona miala 123 300D oraz 124 w kombi (ale nawet nie wiem jaki silnik, bo jej wtedy nie znalem )
Pozdrawiam Wszystkich
Pozostale ktore mialem spod gwiazdy to: W 124 230E, W 126 300SE, W 168 A160, W 210 E200.
Ps. Zona miala 123 300D oraz 124 w kombi (ale nawet nie wiem jaki silnik, bo jej wtedy nie znalem )
Pozdrawiam Wszystkich
-
- Beczuszkarz
Witam Mam na imię Grzegorz, 17 lat Stare samochody, motocykle i traktory interesowały mnie od małego Są po prostu piękne i lepsze od nowych czterech kółek! Choć takowe też lubię. Jestem z Kujaw.. hmm posiadam Simsona s51 enduro i Ogara 200, ot tyle staroci na razie mam Beczka mnie strasznie ostatnio zaintrygowała, a że niedługo będę robić prawko, to na 1 samochód nie darowałbym sobie kupić corsy lub podobnego tylko od razu klasyka, bo mam delirium Pozdrawiam wszystkich zgromadzonych na forum, maniaków tego modelu!
Re: Odp: Witamy się
Ciechanow... Mam tam rodzine moze jak kiedys wpadne to sie pochwalisz ?:-) pozdrawiamadi321q1 pisze:Witam jestem Adrian 18 lat . Mieszkam w Ciechanowie
ja również złapałem bakcyla ale to przez dziadka. Jeżdzę czerwoną beką 200d i nie zamierzam zmieniać na inny model no chyba ze na mocniejszy motor
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.
Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.
Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
Witam, Nazywam się Grzegorz, miałem konto na tym forum ale nie mogę się na nie zalogować Miałem W123 300TD Pozdrawiam.
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: jest: W210 2,9 td
Witam mam na imię Maciek,mieszkam w Łodzi. Zarejestrowałem się na forum by spróbować znaleźć Beczkę mojego dziadka, jechałem tym samochodem jako pierwszym w życiu. Jako wielki fan Mercedesów i motoryzacji chciałbym dowiedzieć się co dzieje się z tym samochodem, w miarę możliwości odkupić go.
Mam nadzieje że forum pomoże mi go odnaleźć, tym bardziej że samochód był charakterystyczny początkowo miał silnik 280E, lecz na początku lat 90-tych właściciel (jeszcze przed dziadkiem) zamontował 2.0D z 190-tki. W samochodzie pozostał jednak dyferencjał od 280-tki. Dziękuję bardzo mi miło że mogę być na forum.
Mam nadzieje że forum pomoże mi go odnaleźć, tym bardziej że samochód był charakterystyczny początkowo miał silnik 280E, lecz na początku lat 90-tych właściciel (jeszcze przed dziadkiem) zamontował 2.0D z 190-tki. W samochodzie pozostał jednak dyferencjał od 280-tki. Dziękuję bardzo mi miło że mogę być na forum.
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem w124 i również od niedawna w123, z pierwszym w moim życiu silnikiem benzynowym. Mam nadzieję że znajdę tu wiele informacji porad odnośnie tego silnika oraz że nie będę musiał zakładać tematów w dziale "Silnik i układ zasilania"