Co to za kolor:
czy to jest to samo co ten z załącznika??
Bardzo bym prosił o podanie nazwy tych lakierów, bardzo mi się podobają i chyba następne *123 zrobiłbym w tym kolorze
Pytanie o kolor
Moderator: Tomek
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Re: Pytanie o kolor
Oj Tomek, Tomek, 479 postów, status Beczkomaniaka, a nie chce się chwilę poszukać W W123 są tylko 2 ciemnoniebieskie kolory metalizowane 931 i 932 (http://www.astralsilber.de/farbcodes/farbcodes.htm). Moim zdaniem, temu na 123C z przedstawionego przez Ciebie zdjęcia, najbliżej do 932 - lapisblau. Ze 114C sprawa jest trudniejsza, paleta kolorów jest niby tu: http://www.meinbenz.de/ ale jedyny choć trochę pasujący do Twojego zdjęcia, to 931...
który nijak nie pasuje Zresztą w latach 70-tych oryginalne lakiery metalizowane wyglądały trochę inaczej niż dziś, zatem obstawiam, że ten W114C jest polakierowany ponownie w czasach "nowożytnych", w odcieniu niezgodnym z oryginałem. Reasumując: celuj w 932 + ewentualnie jakieś "wariacje" doradzane przez lakiernika (np. niektórzy dodają jakąś niewielką ilość innego koloru i wychodzą im fajne mixy).
Serdecznie pozdrawiam.
który nijak nie pasuje Zresztą w latach 70-tych oryginalne lakiery metalizowane wyglądały trochę inaczej niż dziś, zatem obstawiam, że ten W114C jest polakierowany ponownie w czasach "nowożytnych", w odcieniu niezgodnym z oryginałem. Reasumując: celuj w 932 + ewentualnie jakieś "wariacje" doradzane przez lakiernika (np. niektórzy dodają jakąś niewielką ilość innego koloru i wychodzą im fajne mixy).
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Pytanie o kolor
He he, znam astralsilber i tam patrzałem, ale żaden mi nie pasował do tych które tam są, dlatego tylko zapytałem To lenistwo chyba przez te święta
Jak się okazało C114 jest 931 magnetitblau, zatem musisz mieć rację że został polakierowany pewnie niedawno, jeśli był wg numeru 931 to chętnie też sobie taki zamówię - bardziej mi się widzi niż 932 - wydaje się być bardzo ciemny, chyba kazios nawet ma beczkę w tym kolorze.
Również pozdrawiam
Jak się okazało C114 jest 931 magnetitblau, zatem musisz mieć rację że został polakierowany pewnie niedawno, jeśli był wg numeru 931 to chętnie też sobie taki zamówię - bardziej mi się widzi niż 932 - wydaje się być bardzo ciemny, chyba kazios nawet ma beczkę w tym kolorze.
Również pozdrawiam