Spinki do listew i inne takie

Moderator: Tomek

Talar
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D 1980"
Kontakt:

Spinki do listew i inne takie

Post autor: Talar »

Cześć, macie może jakieś sklepy, gdzie tanio kupi spinki do wodozgarniaczy, listew środkowych, dolnych i takie inne małe duperele?

Potrzebuję spinek, a w zasadzie to te plastiki co się wciska w dziury, a w nie się montuje listwy środkowe.
Jest to. - http://allegro.pl/spinki-czerwone-merce ... 51956.html Ale 100szt za 50zł to trochę dużo.

Tak samo spinki wodozgarniaczy, 4zł to dużo jak na kawałek blaszki. - http://allegro.pl/spinki-mercedes-w-115 ... 81200.html

http://allegro.pl/spinki-listwy-dolnej- ... 64970.html - Te spinki mam, ale pewnie parę będę musiał kupić, lecz ta cena nie jest wygórowana, choć powinny kosztować 60gr.

Znacie jakieś sklepy, które sprzedają to na sztuki, albo taniej?
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Matej185
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230

Re: Spinki do listew i inne takie

Post autor: Matej185 »

przerabiałem podróby za paregroszy i listwa potrafiła odpaść. w końcu kupiłem w aso i już dwa lata przeżyły parkowanie innegosamochodu na moich drzwiach. szyba w tylnych drzwiach za kierowcą była wygięta w drugą strone drzwi si się nie otwierały ale spiny trzymały
stówa
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: sedan 300d

Post autor: stówa »

Mam www strony dystrybutora spinek może spróbuj tam www.romix.pl
Awatar użytkownika
Jakub240D84r
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 240D 1984r. sedan

Post autor: Jakub240D84r »

witam, chcialbym sie podlaczyc do tematu
ile takich spinek do listew bocznych jest potrzebne do wszystkich listew na aucie? zna ktos ilosc?
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Kiedyś pytałem z ciekawości w ASO - system podaje tam liczbę znaną w niektórych kulturach pierwotnych, czyli "mnóstwo". ;) Pozostaje Ci obejrzeć w necie zdjęcia części blacharskich i policzyć dziurki. :D
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

z tego co pamietam czerwone oryginalne spinki do listew sa po okolo 1 PLN( przynajmniej na mojej znizce :P) i do Coupe idzie ich 108 sztuk. Jutro policze dokladnie :D
Zamienniki wypadaja. Nawet zamienniki oryginalne Mercedesa w katalogu obowiazuja z okulara tez nie trzymaja tych listew. Musza byc stare dobre czerwone z lat 80-tych :D
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Witam, odnośnie zakupu takich drobnostek to czasami warto jest zadzwonić do serwisu mercedesa i zapytać się, to nic nie kosztuje (jedynie tyle co telefon :)) a czasami się opłaca, kolega ostatnio szukał listwy nad szybę przednia do okulara, wszyscy chcieli ponad 100zl a zatrzaski i tak były w nich wyłamane, zadzwonił do serwisu i za fabrycznie nowa listwę powiedzieli mu 30zl, warto sprawdzić, pozdrawiam.
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

ja dużo części kupuję ostatnio w ASO i potwierdzam, że takie drobne części kosztują "grosze", a nawet te droższe nieraz wychodzą mniej niż na allegro
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Nie oszukujmy się, ale dużym plusem ASO jest to że masz szybko i wiesz że nie są to jakieś dziady. Ceny też nie są jakieś masakryczne. Moim zdaniem kupując 40 letniego Mercedesa trzeba się liczyć z kosztami. A jak ktoś chce zrobić na sztukę, to raczej nie tą markę:) Taki moje zdanie. A u siebie w Radomiu męczę gości w ASO średnio 2-3 razy w tygodniu. I nie narzekam, czego nie mogę uratować, zdobywam w ASO.
ODPOWIEDZ