230 CE silnik 102980. Mam problem z automatycznym ssaniem. Prawdopodobnie jezdze caly czas na ssaniu bo z rury czuc wyrazna benzyne. Musze poszukac ksiazek i przypomniec sobie na jakiej zasadzie to dziala.
Moze znajdzie sie ktos kto ma to w glowie ?
Ssanie - Benzyniak
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: Ssanie - Benzyniak
tam powinieneś mieć coś co się nazywa termiczny regulator obrotów - a wygląda mniej więcej jak mała trumna. U mnie pomogło wielokrotne rozgrzanie i ostudzenie silnika
Hmm. Nie kojarze nic o takim wygladzie. Jest jakies ustrojstwo przy glowicy z czujnika ale ono nie wyglada jak trumna. Cupejka jezdze juz na co dzien od pn, bo baba mi skasowala moje wiec rozgrzewam go codziennie po kilka razy i nic. Moze jakies foto tego ustrojstwa, bo znalazlem ksiazke wsrod swych skarbow z tym silnikiem ale w 124 i nie ma nic o ssaniu... Albo zasada dzialania...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... des%20w123
cała masa tematów na ten temat, polecam. Jeżeli nie znasz angielskiego, to polecam wkleić cały adres strony po lewej stronie witryny translate.google.pl i kliknąć na link, który pojawi się po prawej stronie
cała masa tematów na ten temat, polecam. Jeżeli nie znasz angielskiego, to polecam wkleić cały adres strony po lewej stronie witryny translate.google.pl i kliknąć na link, który pojawi się po prawej stronie
Dobra poddaje sie. Nadal nie wiem, jaka jest zasada dzialania tego ustrojstwa. Czy on bierze temperature z bloku czy z jakiegos czujnika? Wiem, ze wzbogaca mieszanke ale wtyczka elektryczna to sterowanie i od czego ? Pomoze ktos, bo zadne rozgrzewanie i chlodzenie nic nie dalo. A moze on dziala a przyczyna bogatej mieszanki jest na regulacji rozdzielacza wtrysku. Jak sprawdzic to ustrojstwo i jaka jest zasada dzialania. Dodam, ze nowy kosztuje 3000 w ASO