uklad chlodniczy
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230CE WŁADEK
uklad chlodniczy
Witam. Przeplukiwalem caly uklad i po zalaniu nowego plynu nie mam takiego ogrzewania jak przed. A moje pytanie to czy powinienem odpowietrzyc caly uklad chlodzenia bo moze dlatego nie mam ogrzewania? Jesli tak to w jaki sposob? Pozdrawiam ps sorki za znaki ale mam popsuta klawiature
Re: uklad chlodniczy
Nie trzeba odpowietrzać układu chłodzenia. Powietrze w naturalny sposób radzi sobie z przedostawaniem się przez ciecz chłodzącą z uwagi na jej znacznie mniejszą gęstość niż w przypadku oleju, a nadmiar cieczy zostanie samoczynnie usunięty po podgrzaniu.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
Przepłucz sobie jeszcze dokładnie nagrzewnice, bo może cały ten syf poszedł z układu chłodzenia właśnie tam. a co do odpowietrzenia, to kolega wyżej prawdę Ci prawi.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230CE WŁADEK
Super dzieki za odp. Ostatni wlasciciele nie wymieniali plynu (wody) chyba kilka lat. Poprostu masakra taki syf pelno rdzy. A co najfajniejsze z tej zabawy? Po wyplukaniu kilka razy (5) problem z dziwnym dzwiekiem z okolic chlodnicy i papy wody poprosu jakby znikl h (pisalem o tym w innym dziale)