Lampy przednie - używane czy zamienniki?
Moderator: Tomek
Lampy przednie - używane czy zamienniki?
Planuję wymienić lampy na kwadratowe. Szukać używek czy nowych zamienników? Jeżeli tak to jakich firm polecacie?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Re: Lampy przednie - używane czy zamienniki?
http://olx.pl/oferta/lampy-przod-merced ... 8614d2f47f - Takie tam.
To zależy czy chcesz coś z nimi robić po zakupie. Bo jak kupisz używki to niemal pewnie, że plastik będzie utleniony, nie będą one piękne, i może też wszystko w nich nie działać, mowa tu o zaśniedziałych stykach. No i mogą parować, będzie trzeba wtedy uszczelnić klosze. A nowe jak to nowe, będą ładne, co do reszty się nie wypowiem bo nie używałem. Osobiście kupiłbym oryginały, choćby po to, żeby wyglądały jak z "epoki", to znaczy nie lśniły. Ważne, żeby nie kupić pękniętych.
To zależy czy chcesz coś z nimi robić po zakupie. Bo jak kupisz używki to niemal pewnie, że plastik będzie utleniony, nie będą one piękne, i może też wszystko w nich nie działać, mowa tu o zaśniedziałych stykach. No i mogą parować, będzie trzeba wtedy uszczelnić klosze. A nowe jak to nowe, będą ładne, co do reszty się nie wypowiem bo nie używałem. Osobiście kupiłbym oryginały, choćby po to, żeby wyglądały jak z "epoki", to znaczy nie lśniły. Ważne, żeby nie kupić pękniętych.
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: sedan
Kupić oryginał i zregenerować?
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
mercedes to nie maluch. Mam z 3 komplety reflektorów w piwnicy i wszystkie są czyste w środku odbłyśniki jak lustra. Reflektory są bardzo szczelne, jak nie były kombinowane to można kupować w ciemno. Można co najwyżej zdjąć szkło, umyć i wyczyścić odbłyśniki ale trzeba uważać, żeby nie uszkodzić
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Ja kupowałem kilka na sztuki, i ze dwa komplety. Oglądałem też dużo na olx, w prawie każdym przypadku odbłyśniki były do zregenerowania.
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
I chyba tak zrobie. Kupie pare uzywek i dam do regeneracji.
Czy macie do polecenia zaklad regenerujacy lampy?